PRZEPISY

Stracciatella twarogowo ryżowe kawałki

Stracciatella twarogowo ryżowe kawałki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kremowy deser bez pieczenia.

przepis,fotoprzepis,mleko tłuste 3,5%,mleko tłuste 3,5%,ryż okrągłoziarnisty,miękki twaróg 20% tłuszczu,czekolada,Ciasta kremowe,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku40gramów
cukier kryształ125gramów
cukier puder75gramów
czekolada100gramów
masło125gramów
miękki twaróg 20% tłuszczu500gramów
mleko tłuste 3,5%800mililitrów
posypka czekoladowa100gramów
posypka czekoladowa-
ryż okrągłoziarnisty260gramów
woda500mililitrów

 

Przepis

1. 

mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów  woda 500 mililitrów  cukier kryształ 100 gramów  ryż okrągłoziarnisty 260 gramów

Mleko mieszamy z wodą, cukrem i dodajemy przepłukany ryż. Gotujemy gęstą kaszę.

Mleko mieszamy z wodą, cukrem i dodajemy...

2. 

mleko tłuste 3,5% 300 mililitrów  cukier kryształ 25 gramów  budyń waniliowy w proszku 40 gramów

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy gęsty budyń. Wystudzamy go w wodnej kąpieli, w zimnej wodzie do temperatury pokojowej.

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy gęsty...

3. 

masło 125 gramów  cukier puder 75 gramów

Masło mieszamy z cukrem.

Masło mieszamy z cukrem....

4. 

miękki twaróg 20% tłuszczu 500 gramów

Dodajemy twaróg ...

Dodajemy twaróg ......

5. 

... i wystudzony budyń.

... i wystudzony budyń....

6. 

posypka czekoladowa 100 gramów

Do dobrze wymieszanego kremu dosypujemy czekoladową posypkę.

Do dobrze wymieszanego kremu dosypujemy...

7. 

Formę (35x15cm) wykładamy folią aluminiową i na dno rozsmarowujemy twarogowy krem.

Formę (35x15cm) wykładamy folią aluminiową i...

8. 

czekolada 100 gramów

Do chłodzącego się ryżu dodajemy czekoladę.

Do chłodzącego się ryżu dodajemy czekoladę....

9. 

Czekoladowy ryż ostudzamy w wodnej kąpieli w zimnej wodzie. Wodę kilka razy wymieniamy, aby nam ryż szybciej wystygł.

Czekoladowy ryż ostudzamy w wodnej kąpieli w...

10. 

Ryż warstwujemy na twarogowe nadzienie. Przykrywamy folią i odstawiamy na 24 godziny do lodówki żeby stężał.

Ryż warstwujemy na twarogowe nadzienie....

11. 

Przed podawaniem deser przewracamy i usuwamy folię.

Przed podawaniem deser przewracamy i usuwamy...

12. 

posypka czekoladowa

Posypujemy czekoladową posypką.

Posypujemy czekoladową posypką....

13. 

Kroimy na tortowe - trójkątne kawałki. Ilość porcji wybieramy sobie wielkością trójkątów.

Kroimy na tortowe - trójkątne kawałki. Ilość...

14. 

Pojedyncze porcje podnosimy szeroką łopatką i serwujemy.

Pojedyncze porcje podnosimy szeroką łopatką i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się