swiatwemnie.pl

Budyniowe ciasteczka

     

Delikatne ciasteczka doskonałe na święta.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Cukier puder125gramów
Cukier waniliowy1opakowanie
Czekoladowy budyń3opakowania
Jajka kurze2sztuki
Margaryna125gramów
Masło60gramów
Mleko półtłuste 1,5%1łyżka
Mąka chlebowa pszenna t750250gramów
Proszek do pieczenia½opakowania

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 g  proszek do pieczenia ½ opakowania  czekoladowy budyń 3 opakowania  cukier puder 125 g  cukier waniliowy 1 opakowanie  margaryna 125 g  masło 60 g  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 1 łyżka

Do przygotowania ciasta mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń w proszku, cukier i cukier waniliowy. Trzemy margarynę, masło, dodajemy jajka i mleko. Wyrabiamy gładkie ciasto.

2. 

Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółeczka o średnicy około 6 cm. W połowie z nich wykrawamy środek. Pieczemy na blasze w temperaturze 180°C 10-15 minut. Upieczone kółeczka ostudzamy i łączymy nutellą lub dżemem. Wierzch posypujemy cukrem i zostawiamy do następnego dnia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się