swiatwemnie.pl

Budyniowe ciasteczka

     

Delikatne ciasteczka doskonałe na święta.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

cukier puder125gramów
cukier waniliowy1opakowanie
czekoladowy budyń3opakowania
jajka kurze2sztuki
margaryna125gramów
masło60gramów
mleko półtłuste 1,5%1łyżka
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
proszek do pieczenia½opakowania

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  proszek do pieczenia ½ opakowania  czekoladowy budyń 3 opakowania  cukier puder 125 gramów  cukier waniliowy 1 opakowanie  margaryna 125 gramów  masło 60 gramów  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 1 łyżka

Do przygotowania ciasta mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń w proszku, cukier i cukier waniliowy. Trzemy margarynę, masło, dodajemy jajka i mleko. Wyrabiamy gładkie ciasto.

2. 

Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółeczka o średnicy około 6 cm. W połowie z nich wykrawamy środek. Pieczemy na blasze w temperaturze 180°C 10-15 minut. Upieczone kółeczka ostudzamy i łączymy nutellą lub dżemem. Wierzch posypujemy cukrem i zostawiamy do następnego dnia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się