PRZEPISY

Budyniowe ciasteczka

Budyniowe ciasteczka

Delikatne ciasteczka doskonałe na święta.

przepis,fotoprzepis,czekoladowy budyń,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

cukier puder125gramów
cukier waniliowy1opakowanie
czekoladowy budyń3opakowania
jajka kurze2sztuki
margaryna125gramów
masło60gramów
mleko półtłuste 1,5%1łyżka
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
proszek do pieczenia½opakowania

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  proszek do pieczenia ½ opakowania  czekoladowy budyń 3 opakowania  cukier puder 125 gramów  cukier waniliowy 1 opakowanie  margaryna 125 gramów  masło 60 gramów  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 1 łyżka

Do przygotowania ciasta mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń w proszku, cukier i cukier waniliowy. Trzemy margarynę, masło, dodajemy jajka i mleko. Wyrabiamy gładkie ciasto.

2. 

Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółeczka o średnicy około 6 cm. W połowie z nich wykrawamy środek. Pieczemy na blasze w temperaturze 180°C 10-15 minut. Upieczone kółeczka ostudzamy i łączymy nutellą lub dżemem. Wierzch posypujemy cukrem i zostawiamy do następnego dnia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się