PRZEPISY

Tarty kołacz z twarogiem

Tarty kołacz z twarogiem

Delektujcie się poobiednią kawką z tym oto wspaniałym kruchym kołaczem.

przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

białko jajka3sztuki
cukier puder180gramów
cukier puder-
kakao proszek10gramów
masło200gramów
mleko tłuste 3,5%3łyżki
mąka chlebowa pszenna T750300gramów
proszek do pieczenia10gramów
twaróg wiejski z grudkami250gramów
żółtko jajka3sztuki

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  masło 200 gramów  kakao proszek 10 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów

Do mąki siekamy masło, dodajemy kakao i proszek do pieczenia. Wyrabiamy zwarte ciasto.

2. 

Ciasto dzielimy na dwie połowy i wkładamy na pół godziny do lodówki.

3. 

białko jajka 3 sztuki  cukier puder 80 gramów

Z białek ubijamy gęstą pianę. Dodajemy cukier.

4. 

żółtko jajka 3 sztuki  cukier puder 100 gramów  twaróg wiejski z grudkami 250 gramów  mleko tłuste 3,5% 3 łyżki

Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mleko i twaróg. Ponownie ubijamy.

5. 

Dodajemy pianę z białek.

6. 

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Jedną część przygotowanego ciasta trzemy na blachę i delikatnie rozkładamy (nie pokryje równomiernie całe dno).

7. 

Na ciasto wylewamy twarogową masę.

8. 

Delikatnie rozsmarowujemy.

9. 

Na wierzch trzemy drugą część ciasta.

10. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C.

11. 

cukier puder

Posypujemy przesianym cukrem pudrem.

12. 

Dobrze ostudzony kołacz kroimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie