swiatwemnie.pl

Pasta z białej rzodkiewki

     

Smakowo podobna i interesująca kolorem jest też wersja z czerwonej rzodkiewki, tylko jest nią więcej pracy przy struganiu.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

Biała rzodkiew200gramów
Delikatny chudy twaróg150gramów
Masło150gramów

1. 

biała rzodkiew 200 g

Rzodkiew trzemy na drobno, solimy, dobrze mieszamy i odstawiamy na 20 minut, aby wyciekła woda. Przecedzamy i wyciskamy wodę.

2. 

masło 150 g  Delikatny chudy twaróg 150 g

Masło odstawiamy żeby zmiękło na temperaturę pokojową. Do masła dodajemy delikatny chudy twaróg i startą rzodkiew. Solimy i pieprzymy według smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się