PRZEPISY

Kakaowe pancakes

Kakaowe pancakes

Przepis na smaczne kakaowe naleśniczki pancakes z delikatnego puszystego ciasta. Według smaku podajemy z dżemem, klonowym syropem albo oprószone cukrem lub cynamonem.

przepis,fotoprzepis,białko jajka,żółtko jajka,mąka chlebowa pszenna T750,mleko półtłuste 1,5%,kakao proszek,Słodkie śniadania,Słodkie dania

Słodkie śniadania

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białko jajka3sztuki
cukier kryształ60gramów
kakao proszek25gramów
masło20gramów
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
rodzynki20gramów
żółtko jajka3sztuki

 

Przepis

1. 

białko jajka 3 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

2. 

żółtko jajka 3 sztuki  cukier kryształ 60 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  kakao proszek 25 gramów

Żółtka i cukier mieszamy trzepaczką. Stopniowo dodajemy mleko, mąkę i kakao w proszku.

3. 

rodzynki 20 gramów

Delikatnie dodajemy pianę z białek i uprzednio namoczone rodzynki.

4. 

masło 20 gramów

Na rozgrzaną patelnię dajemy kawałek masła.

5. 

Z ciasta wylewamy 2-3 naleśniczki według wielkości patelni i smażymy z obydwóch stron.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się