swiatwemnie.pl

Kakaowe pancakes

     

Przepis na smaczne kakaowe naleśniczki pancakes z delikatnego puszystego ciasta. Według smaku podajemy z dżemem, klonowym syropem albo oprószone cukrem lub cynamonem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Białko jajka3sztuki
Cukier kryształ60gramów
Kakao proszek25gramów
Masło20gramów
Mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
Mąka chlebowa pszenna t750200gramów
Rodzynki20gramów
Żółtko jajka3sztuki

1. 

białko jajka 3 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

2. 

żółtko jajka 3 sztuki  cukier kryształ 60 g  mąka chlebowa pszenna T750 200 g  mleko półtłuste 1,5% 250 ml  kakao proszek 25 g

Żółtka i cukier mieszamy trzepaczką. Stopniowo dodajemy mleko, mąkę i kakao w proszku.

3. 

rodzynki 20 g

Delikatnie dodajemy pianę z białek i uprzednio namoczone rodzynki.

4. 

masło 20 g

Na rozgrzaną patelnię dajemy kawałek masła.

5. 

Z ciasta wylewamy 2-3 naleśniczki według wielkości patelni i smażymy z obydwóch stron.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się