PRZEPISY

Delikatne kakaowe naleśniki

Delikatne kakaowe naleśniki

Przepis na smaczne kakaowe naleśniki ze słodkim twarogowym nadzieniem.

przepis,fotoprzepis,miękki twaróg 20% tłuszczu,kakao proszek,Naleśniki

Naleśniki

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Naleśniki  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ1łyżka
cukier puder1łyżka
dżem owocowy1łyżeczka
jajka kurze3sztuki
kakao proszek2łyżki
miękki twaróg 20% tłuszczu250gramów
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
sól1szczypta
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. Przygotowanie kakaowego naleśnikowego ciasta

jajka kurze 3 sztuki  cukier kryształ 1 łyżka  sól 1 szczypta  śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  kakao proszek 2 łyżki

Trzepaczką mieszamy jajka z cukrem i kakaem. Stopniowo dodajemy śmietanę ...

2. 

mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów

... mleko i mąkę.

3. Smażenie naleśników

Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

4. Przygotowanie nadzienia

miękki twaróg 20% tłuszczu 250 gramów  cukier puder 1 łyżka  dżem owocowy 1 łyżeczka

Twaróg mieszamy z cukrem i dżemem, albo rodzynkami.

5. Serwowanie

Naleśniki smarujemy grubszą warstwą nadzienia na jednej trzeciej powierzchni ...

6. 

... i rolujemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie