Delikatne kakaowe naleśniki

Przepis na smaczne kakaowe naleśniki ze słodkim twarogowym nadzieniem.
przepis,fotoprzepis,miękki twaróg 20% tłuszczu,kakao proszek,Naleśniki
Naleśniki
Pichcił
Ilość porcji
10
Masa porcji
117 g
Energia porcji
228 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Naleśniki ›Składniki
Składniki
cukier kryształ | 1 61 | łyżka kcal | |
cukier puder | 1 39 | łyżka kcal | |
dżem owocowy | 1 13 | łyżeczka kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
kakao proszek | 2 62 | łyżki kcal | |
miękki twaróg 20% tłuszczu | 250 245 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 250 120 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 694 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
1. Przygotowanie kakaowego naleśnikowego ciasta
jajka kurze 3 sztuki • cukier kryształ 1 łyżka • sól 1 szczypta • śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • kakao proszek 2 łyżki
Trzepaczką mieszamy jajka z cukrem i kakaem. Stopniowo dodajemy śmietanę ...


3. Smażenie naleśników
Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

4. Przygotowanie nadzienia
miękki twaróg 20% tłuszczu 250 gramów • cukier puder 1 łyżka • dżem owocowy 1 łyżeczka
Twaróg mieszamy z cukrem i dżemem, albo rodzynkami.

5. Serwowanie
Naleśniki smarujemy grubszą warstwą nadzienia na jednej trzeciej powierzchni ...

6.
... i rolujemy.

Smacznego!