swiatwemnie.pl

Delikatne kakaowe naleśniki

     

Przepis na smaczne kakaowe naleśniki ze słodkim twarogowym nadzieniem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. Przygotowanie kakaowego naleśnikowego ciasta

jajka kurze 3 sztuki  cukier kryształ 1 łyżka  sól 1 szczypta  śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml  kakao proszek 2 łyżki

Trzepaczką mieszamy jajka z cukrem i kakaem. Stopniowo dodajemy śmietanę ...

Przygotowanie kakaowego naleśnikowego ciasta

2. 

mleko półtłuste 1,5% 250 ml  mąka chlebowa pszenna T750 200 g

... mleko i mąkę.

3. Smażenie naleśników

Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

Smażenie naleśników

4. Przygotowanie nadzienia

miękki twaróg 20% tłuszczu 250 g  cukier puder 1 łyżka  dżem owocowy 1 łyżeczka

Twaróg mieszamy z cukrem i dżemem, albo rodzynkami.

Przygotowanie nadzienia

5. Serwowanie

Naleśniki smarujemy grubszą warstwą nadzienia na jednej trzeciej powierzchni ...

Serwowanie

6. 

... i rolujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się