Płatki owsiane z karobem i orzechami
Zdrowa śniadaniowa kasza doprawiona miodem i karobem. Mączka chleba świętojańskiego smacznie zastępuje kakao, jest niskotłuszczowa, lekko słodka i ma wysoką zawartość wapnia.
przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,mleko półtłuste 1,5%,Mączka chleba świętojańskiego,orzechy włoskie,Śniadaniowe kasze,Wegetariańskie przepisy,Sezonowe przepisy
Śniadaniowe kasze
Składniki
Składniki
Mączka chleba świętojańskiego | 1 | łyżeczka | |
miód | ½ | łyżeczki | |
mleko półtłuste 1,5% | 350 | mililitrów | |
orzechy włoskie | - | ||
płatki owsiane | 30 | gramów |
Przepis
1.
płatki owsiane 30 gramów • mleko półtłuste 1,5% 350 mililitrów
Płatki owsiane wsypujemy do mleka, doprowadzamy do wrzenia. Ciągle mieszając gotujemy rzadszą lepką kaszę.


3.
Mączka chleba świętojańskiego 1 łyżeczka
Dwie trzecie kaszy wlewamy na talerz. Do reszty w garnku dodajemy mączkę i zagotowujemy.

4.
Karobową owsianą kaszę dolewamy do kaszy na talerzu. Posypujemy nasiekanymi orzechami i podajemy.

Smacznego!