swiatwemnie.pl

Płatki owsiane z karobem i orzechami

     

Zdrowa śniadaniowa kasza doprawiona miodem i karobem. Mączka chleba świętojańskiego smacznie zastępuje kakao, jest niskotłuszczowa, lekko słodka i ma wysoką zawartość wapnia.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

płatki owsiane 30 g  mleko półtłuste 1,5% 350 ml

Płatki owsiane wsypujemy do mleka, doprowadzamy do wrzenia. Ciągle mieszając gotujemy rzadszą lepką kaszę.

2. 

miód ½ łyżeczki

Dodajemy miód.

3. 

Mączka chleba świętojańskiego 1 łyżeczka

Dwie trzecie kaszy wlewamy na talerz. Do reszty w garnku dodajemy mączkę i zagotowujemy.

4. 

orzechy włoskie

Karobową owsianą kaszę dolewamy do kaszy na talerzu. Posypujemy nasiekanymi orzechami i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się