Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.
Pieczona kaczka przygotowana klasycznym sposobem. Mięso z łatwością oddziela się od kości, upieczona skórka jest chrupiąca i słona. Najlepiej podawać z duszoną białą lub czerwoną kapustą oraz knedlem.
Około 8 litrów wybornego, czysto wołowego gulaszu. Przewidywana ilość porcji wynosi co najmniej 12 a najwięcej 18. Zalecamy gotować w 16-litrowym kociołku.
Duża zupa, z dużej fasoli, z dużymi kawałkami wędzonego mięsa, dla bardzo dużych głodomorów. Dla mniejszych głodomorów gotujemy zupę z połowy wymienionych składników.
Rybne nuggetsy z suma afrykańskiego. Mięso z tej ryby jest bardzo smaczne, o gęstej fakturze a przede wszystkim prawie nie zawiera ości. I właśnie dlatego, jeżeli nie lubicie wielu ości w karpiu wigilijnym, spróbujcie go zastąpić tą rybą.
Klasyczny przepis na przygotowanie ulubionych wołowych roladek podawanych z ryżem. Oferujemy tradycyjny przepis z minionego wieku, który był przekazywany z pokolenia na pokolenie formą "Dyktuję, zapisuj!" Przepis przedstawiamy w oryginalnym ...