PRZEPISY
Świetnie smakujące kuliste kotleciki nadziewane całym jajkiem ugotowanym na twardo. Podobno bez nich nie może odbyć się żaden piknik na wyspach brytyjskich. Z pewnością polubi je każdy kto je spróbuje, a dobre są z chlebem, ziemniakami lub ...
Słodko kwaśny, mleczno - śmietanowy fasolowy sos jest bardzo smaczny z dobrymi mielonymi kotletami, kiełbaską albo jajkiem sadzonym. Klasycznie podajemy do niego świeży, miękki chleb. Przy przygotowywaniu 4 porcji użyjemy połowę ...
Ulubiony sos z białej fasoli. Podajemy z upieczonymi na chrupiąco parówkami i chlebem.
Maślany kurczak (Murgh Makhani) jest delikatnie pikantnym północnoindyjskim daniem ulubionym na całym świecie. Smaczne mięso w wspaniałym sosie podajemy z ryżem, albo z indyjskimi chlebowymi plackami.
Doskonała pasta, która najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem, ale i też z chrupiącą białą bułką. Dobra również na mini kanapeczki jako przekąska.
Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.
Naleśniki trochę na inny sposób, doprawione tradycyjną kombinacją jabłek i cynamonu. Tym, że naleśniki są grubsze, zaoszczędzą wam czas a ich smak jest doskonały.
Innowacyjna wersja klasycznego przysmaku, która zadowoli największych smakoszy. Na zdjęciu naleśnik jest wypełniony śliwkowym powidłem i posypany białym cukrem i cynamonem.
Przepis na przygotowanie najlepszego biszkoptowego ciasta.
Ulubiony segedyński gulasz, tym razem z wołowym mięsem i dużą ilością śmietany. Podajemy z knedlem, albo z chlebem. Jak kto lubi :)... ale na pewno każdemu posmakuje! Polecamy przy przygotowywaniu użyć kiszoną kapustę z winem, segedyński ...
Delikatne kotlety przygotowane w odwróconej potrójnej panierce, lekko podsmażone i duszeniem dopieczone w piekarniku. Podajemy według smaku: z ziemniaczaną sałatką, gotowanymi ziemniakami, ryżem lub z lekką warzywną sałatką.
Tradycyjny przepis na smaczne bożonarodzeniowe miodowe pierniczki. Z podanej ilości składników można upiec około 1,5 kg pierników.
Przepis na słone francuskie ciasto nadziewane pieczarkami i serem.
Ulubiony pokarm z czeskiej ziemnej kuchni. Podajemy z chlebem i kuflem dobrze schłodzonego piwa.
Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.
Kapustnicę - zupę z kiszonej kapusty podajemy z chlebem, plecionką a do smaku możemy sobie do niej na talerzu dodać kwaśną śmietanę. Dobrze smakuje w zimie jak i w lecie, dlatego możemy gotować sobie ją częściej, nie tylko na święta.
Przepis na ulubiony, tradycyjny, hiszpański churros przygotowany na sposób meksykański z dodatkiem jajek. Churros podaje się z roztopioną czekoladą. W przypadku dużej rodziny radzimy podwoić ilość składników.
Delikatne ciasto drożdżowe pełne smacznych nadzień.
Słodki cynamonowy chlebek poskładany z plasterków drożdżowego ciasta.
Ten oto, nie do końca najzdrowszy :) przysmak najlepiej smakuje pokrojony na świeżym chlebie posmarowanym musztardą.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się