swiatwemnie.pl

Biszkopt

    

Przepis na przygotowanie najlepszego biszkoptowego ciasta.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

1. 

jajka kurze 4 sztuki  cukier kryształ 4 łyżki

Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy gęstą pianę. Przed końcem ubijania dodajemy cukier.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 5 łyżek  olej słonecznikowy 2 łyżki  mleko półtłuste 1,5%

Dodajemy żółtka, olej i mąkę. Rozrzedzamy mlekiem.

3. 

proszek do pieczenia 12 gramów

Na koniec dodajemy pianę i proszek do pieczenia.

4. 

Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku na 160 stopniach około 30 minut, dopóki nie zacznie na wierzchu nabierać brązowy kolor.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się