Biszkopt

Przepis na przygotowanie najlepszego biszkoptowego ciasta.
przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,Nieuwzględnione słodkie przepisy
Nieuwzględnione słodkie przepisy
Kategorie
Nieuwzględnione słodkie przepisy ›Składniki
Składniki
cukier kryształ | 4 242 | łyżki kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 5 261 | łyżek kcal | |
olej słonecznikowy | 2 270 | łyżki kcal | |
proszek do pieczenia | 12 9 | gramów kcal |
Przepis
1.
jajka kurze 4 sztuki • cukier kryształ 4 łyżki
Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy gęstą pianę. Przed końcem ubijania dodajemy cukier.

2.
mąka chlebowa pszenna T750 5 łyżek • olej słonecznikowy 2 łyżki • mleko półtłuste 1,5%
Dodajemy żółtka, olej i mąkę. Rozrzedzamy mlekiem.


4.
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku na 160 stopniach około 30 minut, dopóki nie zacznie na wierzchu nabierać brązowy kolor.

Smacznego!