PRZEPISY

Naleśnikowy przysmak

Naleśnikowy przysmak

Naleśniki trochę na inny sposób, doprawione tradycyjną kombinacją jabłek i cynamonu. Tym, że naleśniki są grubsze, zaoszczędzą wam czas a ich smak jest doskonały.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,mleko półtłuste 1,5%,jabłka,Naleśniki,Sezonowe przepisy

Naleśniki

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ1łyżka
cukier waniliowy1opakowanie
cynamon mielony-
jabłka2sztuki
jajka kurze1sztuka
mleko półtłuste 1,5%300mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750150gramów
polewa czekoladowa-
powidło morelowe-
woda sodowa50mililitrów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 150 gramów  mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  jajka kurze 1 sztuka  woda sodowa 50 mililitrów  cukier kryształ 1 łyżka  cukier waniliowy 1 opakowanie

W misce ubijamy jajko, mleko, cukier i cukier waniliowy, mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, tak aby wytworzyło się gładkie ciasto.

2. 

jabłka 2 sztuki  cynamon mielony

Na patelni roztapiamy masło, dodajemy obrane, na cienkie plasterki pokrojone jabłko i chwilkę przykryte dusimy, dopóki nie zmięknie.

3. 

Podduszone jabłka posypujemy cynamonem i ostrożnie zalewamy połową ciasta.

4. 

powidło morelowe

Powoli smażymy grubszy naleśnik z obydwóch stron a po wyciągnięciu smarujemy warstwą morelowego dżemu.

5. 

W ten sam sposób przygotowujemy drugi naleśnik i przykrywamy nim naleśnika z dżemem.

6. 

polewa czekoladowa

Gotową naleśnikową pizzę polewamy roztopioną czekoladową polewą.

7. 

Kroimy na trójkąty i podajemy z bitą śmietaną.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie