Prosty przepis na łagodne muffiny. Wielkość garnuszka może być byle jaka, proporcje składników przy każdej wielkości będą takie same, zmieni się tylko ilość ciasta.
Piękne kolorowe klasyczne leczo ze świeżej papryki i pomidorów, zagęszczone jajkami, jest tym najwspanialszym daniem podczas letnich upałów. Podajemy z chlebem, albo z gotowanymi ziemniakami.
Te najbardziej fantastyczne puszyste i chrupiące langosze, przygotowane na ładnie rozgrzanym drzewie na zewnętrznym ognisku. Przepis na przygotowanie oferujemy z tym najdokładniejszym procesem :) i ze ścisłym zaangażowaniem wszystkich obecnych :)
Doskonałe faszerowane liście kapusty (gołąbki) które zdecydowanie polubicie a ich trochę pracochłonne przygotowanie wszyscy konsumujący na pewno docenią. Podajemy ze świeżym chlebem.
Rolada faszerowana jajkiem i groszkiem. Jako farsz do rolady można użyć innych warzyw, ewentualnie wędliny. Podajemy ciepłe z gęstymi dodatkami, lub z puree ziemniaczanym. Zimne z chlebem i ogórkiem kiszonym.