PRZEPISY

Pieczona wędzona wieprzowa golonka

Pieczona wędzona wieprzowa golonka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Ulubiona potrawa. Podajemy z ostrą papryczką, musztardą albo chrzanem. Golonkę zaleca się konsumować z chlebem i popijać dobrym chłodzonym piwem.

przepis,fotoprzepis,golonka wieprzowa wędzona bez kości,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

czarny pieprz cały

5

??

sztuk

kcal

czosnek

6

33

ząbków

kcal

golonka wieprzowa wędzona bez kości

600

2400

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

woda

0

??

kcal

woda mineralna

200

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

golonka wieprzowa wędzona bez kości 600 gramów  woda  czarny pieprz cały 5 sztuk

Wędzoną golonkę wkładamy do zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pieprz i 1 godzinę gotujemy.

Wędzoną golonkę wkładamy do zimnej wody,...

2. 

czosnek 6 ząbków  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  woda mineralna 200 mililitrów

Ugotowaną golonkę przekładamy do głębokiej brytfanny, smarujemy je przeciśniętym czosnkiem, posypujemy papryką, podlewamy wodą i przykryte szybko zapiekamy.

Ugotowaną golonkę przekładamy do głębokiej...

3. 

Zapiekamy około 20-30 minut, często golonkę odkrywamy, polewamy wypiekiem, ponownie przykrywamy i pieczemy dalej. Jeśli podczas pieczenia woda w brytfannie wyparuje, dolewamy jej, aby nam golonka nie przypaliła się.

Zapiekamy około 20-30 minut, często golonkę...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się