Francuskie tosty - Pain perdu

Podajemy ciepłe, posypane cukrem wymieszanym z cynamonem. Dlatego,że są po prostu FANTASTYCZNE, smakują dzieciom jak i dorosłym.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,chleb tostowy,Śniadania z jajek
Śniadania z jajek
Kategorie
Śniadania z jajek ›Składniki
Składniki
chleb tostowy | 8 ?? | sztuk kcal | |
cukier puder | 2 78 | łyżki kcal | |
cynamon mielony | 1 13 | łyżeczka kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
masło | 20 147 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 150 72 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów • jajka kurze 2 sztuki • masło 20 gramów
W mleku ubijamy jajka.Roztapiamy kawałek masła na patelni.

2.
chleb tostowy 8 sztuk
Kromkę tostowego chleba maczamy w jajkach z mlekiem i z obydwóch stron szybko smażymy na rozgrzanym maśle.

3.
Podczas smażenia kolejnych kromek według potrzeby dodajemy masło.

4.
cukier puder 2 łyżki • cynamon mielony 1 łyżeczka
Cukier puder mieszamy z mielonym cynamonem i posypujemy nim upieczone kromeczki.

Smacznego!