swiatwemnie.pl

Francuskie tosty - Pain perdu

     

Podajemy ciepłe, posypane cukrem wymieszanym z cynamonem. Dlatego,że są po prostu FANTASTYCZNE, smakują dzieciom jak i dorosłym.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Chleb tostowy8sztuk
Cukier puder2łyżki
Cynamon mielony1łyżeczka
Jajka kurze2sztuki
Masło20gramów
Mleko półtłuste 1,5%150mililitrów

1. 

mleko półtłuste 1,5% 150 ml  jajka kurze 2 sztuki  masło 20 g

W mleku ubijamy jajka.Roztapiamy kawałek masła na patelni.

2. 

chleb tostowy 8 sztuk

Kromkę tostowego chleba maczamy w jajkach z mlekiem i z obydwóch stron szybko smażymy na rozgrzanym maśle.

3. 

Podczas smażenia kolejnych kromek według potrzeby dodajemy masło.

4. 

cukier puder 2 łyżki  cynamon mielony 1 łyżeczka

Cukier puder mieszamy z mielonym cynamonem i posypujemy nim upieczone kromeczki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się