swiatwemnie.pl

Francuskie tosty - Pain perdu

    

Podajemy ciepłe, posypane cukrem wymieszanym z cynamonem. Dlatego,że są po prostu FANTASTYCZNE, smakują dzieciom jak i dorosłym.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

chleb tostowy8sztuk
cukier puder2łyżki
cynamon mielony1łyżeczka
jajka kurze2sztuki
masło20gramów
mleko półtłuste 1,5%150mililitrów

1. 

mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów  jajka kurze 2 sztuki  masło 20 gramów

W mleku ubijamy jajka.Roztapiamy kawałek masła na patelni.

2. 

chleb tostowy 8 sztuk

Kromkę tostowego chleba maczamy w jajkach z mlekiem i z obydwóch stron szybko smażymy na rozgrzanym maśle.

3. 

Podczas smażenia kolejnych kromek według potrzeby dodajemy masło.

4. 

cukier puder 2 łyżki  cynamon mielony 1 łyżeczka

Cukier puder mieszamy z mielonym cynamonem i posypujemy nim upieczone kromeczki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się