swiatwemnie.pl

Ananasowe naleśniki Piña colada

    

I klasyczne naleśniki można urozmaicić egzotycznym smakiem.

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

ananas 500 gramów  mleko półtłuste 1,5% ½ litra  jajka kurze 2 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750 400 gramów  syrop kokosowy 1 decylitr  sól ¼ łyżeczki  cukier puder 1 łyżka

Pokrojonego ananasa, mleko, jajka, cukier, syrop kokosowy i sól miksujemy. Podczas miksowania stopniowo dodajemy mąkę, dopóki ciasto nie uzyska gęściejszej konsystencji. Masa powinna mieć taką gęstość, aby po usmażeniu naleśnik nie rozrywał się. Jeśli podczas obracania naleśnik rozrywa się, do ciasta należy jeszcze dodać mąki.

2. 

olej słonecznikowy

Na rozgrzaną patelnię wlewamy ciasto i rozprowadzamy je na całej powierzchni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (na brzegu), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

3. 

cukier trzcinowy

Podajemy posypane cukrem trzcinowym.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się