PRZEPISY

Ananasowe naleśniki Piña colada

Ananasowe naleśniki Piña colada

I klasyczne naleśniki można urozmaicić egzotycznym smakiem.

przepis,fotoprzepis,ananas,mąka chlebowa pszenna T750,syrop kokosowy,Naleśniki

Naleśniki

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kategorie

Naleśniki  

 

Składniki

Składniki

ananas500gramów
cukier puder1łyżka
cukier trzcinowy-
jajka kurze2sztuki
mleko półtłuste 1,5%½litra
mąka chlebowa pszenna T750400gramów
olej słonecznikowy-
syrop kokosowy1decylitr
sól¼łyżeczki

 

Przepis

1. 

ananas 500 gramów  mleko półtłuste 1,5% ½ litra  jajka kurze 2 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750 400 gramów  syrop kokosowy 1 decylitr  sól ¼ łyżeczki  cukier puder 1 łyżka

Pokrojonego ananasa, mleko, jajka, cukier, syrop kokosowy i sól miksujemy. Podczas miksowania stopniowo dodajemy mąkę, dopóki ciasto nie uzyska gęściejszej konsystencji. Masa powinna mieć taką gęstość, aby po usmażeniu naleśnik nie rozrywał się. Jeśli podczas obracania naleśnik rozrywa się, do ciasta należy jeszcze dodać mąki.

2. 

olej słonecznikowy

Na rozgrzaną patelnię wlewamy ciasto i rozprowadzamy je na całej powierzchni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (na brzegu), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

3. 

cukier trzcinowy

Podajemy posypane cukrem trzcinowym.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie