Węgierskie langosze z drożdżowego ciasta z tartymi gotowanymi ziemniakami. Langosze są miękkie, delikatne i puszyste. Podajemy według smaku, tradycyjnie z kwaśną śmietaną i tarty serem.
Prosta pomidorowa zupa z domowego przecieru i z kawałków świeżych pomidorów. Dzieci lubią gęstsze zupy dlatego przy serwowaniu dodajemy do zupy wymiarowo mały, ugotowany makaron.
Besan ladoo (laduu) to ulubiony indyjski deser wytworzony z mąki z ciecierzycy, ghee (masła) i cukru. Do deseru najczęściej dodaje się migdały, pistacje, ale także kokos lub pachnący kardamon.
Domowa duszona szynka ze 100% zawartości wieprzowego mięsa, bez konserwantów i innych dodatków. Szynka po ugotowaniu ma naturalny kolor i smak gotowanego mięsa. Jest tą najlepszą szynką dla dzieci. Z wymienionej ilości mięsa uzyskamy około ...
Wyborne w smaku, pieczone placki z selera. Aromatyczna woń selera straci się podczas przyrządzania a placki staną się ulubioną przekąską także dla dzieci, które selera raczej nie lubią :)
Smaczne, delikatne grillowane mięsko, które najlepiej smakuje z sałatką warzywną. Szczególnie tutaj wyróżniają się Sałatka z białej kapusty , Kapuściana sałatka z serem cheddar i Sałatka fit z selerem. Niezawodne przepisy na ich ...
Puszyste placki serowe są rewelacyjnym dodatkiem do dobrej, gęstej zupy strączkowej, warzywnej lub mięsnej. Jeśli chcecie je konsumować same, zalecamy podawać z kwaśną śmietaną.
Ulubione zapiekane szynkowe łazanki ze smażoną cebulką i serową warstwą na wierzchu. Podajemy ze świeżą warzywną surówką, albo z kiszonym ogórkiem lub sałatką.