Zdrowa sałatka (raita), w indyjskim menu podawana do pikantnych dań aby pobrać ciepło z przypraw. Jest również doskonałym pomysłem na zdrową kolację, lub jako dodatek do mięsa, także poza orientalną kuchnią.
Tradycyjna letnia warzywna surówka z wczesnej kapusty, młodej marchewki, ogórków, pomidorów i młodej cebulki, w słodko-kwaśnej zalewie. Surówka doskonale nadaje się do różnych dań mięsnych.
Delikatna ćwikłowa sałatka z jogurtem i melisą, która da sałatce uspokajający smak :) Sałatka jest dobra jako dodatek do pikantnych dań, albo tylko tak, jako główne danie na kolację.
Smaczna, lekka sałatka bez mięsa z doskonałym jogurtowo-serowym dressingiem. Sałatkę możemy sobie przygotować w bardzo prosty sposób również z reszek pieczonych ziemniaków, które były użyte jako dodatek do innego dania.
Ulubiona sałatka Coleslaw, przygotowana ze smacznej chrupiącej młodej kapusty, ze wspaniałym smakiem sera Cheddar. Jest to ten najlepszy dodatek do grillowanego indyczego kotlecika.