PRZEPISY

Kapuściana sałatka z serem cheddar

Kapuściana sałatka z serem cheddar

Ulubiona sałatka Coleslaw, przygotowana ze smacznej chrupiącej młodej kapusty, ze wspaniałym smakiem sera Cheddar. Jest to ten najlepszy dodatek do grillowanego indyczego kotlecika.

przepis,fotoprzepis,kapusta biała wczesna,ser cheddar,Sałatki warzywne,Bezglutenowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula50gramów
cukier kryształ20gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
kapusta biała wczesna600gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)200gramów
majonez100gramów
marchew200gramów
ocet balsamiczny2łyżki
seler150gramów
ser cheddar150gramów
sól1łyżeczka

 

Przepis

1. 

kapusta biała wczesna 600 gramów

Kapustę oczyszczamy, myjemy i odstawiamy do odcieczenia. Trzemy na grubo na tarce, albo na drobno kroimy.

2. 

sól 1 łyżeczka

Kapustę wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na 20 minut. Potem ją delikatnie ugniatamy i jeśli puściła dużo wody, to ją częściowo wylewamy.

3. 

marchew 200 gramów

Obieramy marchewkę, myjemy i na grubo trzemy.

4. 

seler 150 gramów

Obieramy seler, myjemy i trzemy na drobno.

5. 

cebula 50 gramów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy.

6. 

cukier kryształ 20 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  ocet balsamiczny 2 łyżki

Warzywa dodajemy do kapusty, Wsypujemy troszkę cukru, pieprz i dodajemy ocet. Mieszamy.

7. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 gramów  majonez 100 gramów

Dodajemy kwaśną śmietanę i troszkę majonezu. Mieszamy.

8. 

ser cheddar 150 gramów

Ser na drobno trzemy i dodajemy do sałatki.

9. 

Sałatkę odstawiamy, najlepiej na noc, do lodówki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie