swiatwemnie.pl

Cesarska sałatka z pieczonymi ziemniakami

     

Smaczna, lekka sałatka bez mięsa z doskonałym jogurtowo-serowym dressingiem. Sałatkę możemy sobie przygotować w bardzo prosty sposób również z reszek pieczonych ziemniaków, które były użyte jako dodatek do innego dania.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

2. 

sałata

Sałatę myjemy i odstawiamy do odcieczenia.

3. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 200 g  oliwa 3 łyżki  musztarda stołowa ½ łyżeczki  sól ½ łyżeczki  czosnek 2 ząbki

Jogurt mieszamy z olejem, musztardą, solą i oczyszczonym, przeciśniętym czosnkiem.

4. 

ser Parmezan 50 g

Dodajemy starty ser.

5. 

ananas w puszce

Sałatkę strzępimy na talerz, dodajemy ziemniaki, polewamy jogurtowym dressingiem i posypujemy ananasem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się