PRZEPISY

Cesarska sałatka z pieczonymi ziemniakami

Cesarska sałatka z pieczonymi ziemniakami

Smaczna, lekka sałatka bez mięsa z doskonałym jogurtowo-serowym dressingiem. Sałatkę możemy sobie przygotować w bardzo prosty sposób również z reszek pieczonych ziemniaków, które były użyte jako dodatek do innego dania.

przepis,fotoprzepis,Pieczone ziemniaki,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Sałatki warzywne,Bezglutenowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Pieczone ziemniaki przepis-
ananas w puszce-
czosnek2ząbki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu200gramów
musztarda stołowa½łyżeczki
oliwa3łyżki
sałata-
ser Parmezan50gramów
sól½łyżeczki

 

Przepis

2. 

sałata

Sałatę myjemy i odstawiamy do odcieczenia.

3. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 200 gramów  oliwa 3 łyżki  musztarda stołowa ½ łyżeczki  sól ½ łyżeczki  czosnek 2 ząbki

Jogurt mieszamy z olejem, musztardą, solą i oczyszczonym, przeciśniętym czosnkiem.

4. 

ser Parmezan 50 gramów

Dodajemy starty ser.

5. 

ananas w puszce

Sałatkę strzępimy na talerz, dodajemy ziemniaki, polewamy jogurtowym dressingiem i posypujemy ananasem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie