swiatwemnie.pl

Zupa czosnkowa z serem

     

Zupa na okres "grypowy". Podajemy z opiekanym pokrojonym pieczywem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Biała podłużna bułka2sztuki
Cebula60gramów
Czosnek25gramów
Ser eidam200gramów
Smalec20gramów
Sól½łyżeczki
Sól warzywna natur2łyżeczki
Woda1.5litra
Ziemniaki500gramów

1. 

cebula 60 g  smalec 20 g  czosnek 25 g

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na smalcu. Dodajemy przeciśnięty czosnek.

2. 

ziemniaki 500 g  sól warzywna Natur 2 łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. Dodajemy je do cebuli z czosnkiem, posypujemy solą warzywną (wegetą) i solą. Mieszamy.

3. 

woda 1.5 litra

Wlewamy gorącą wodę i 20 minut, do miękkości ziemniaków, gotujemy.

4. 

ser Eidam 200 g

Ser na grubo trzemy i wsypujemy go do średnio ostudzonej zupy.

5. 

biała podłużna bułka 2 sztuki

Bułki kroimy na małe kostki i na sucho opiekamy na patelni.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się