Zupa czosnkowa z serem
Zupa na okres "grypowy". Podajemy z opiekanym pokrojonym pieczywem.
przepis,fotoprzepis,czosnek,ser Eidam,Zupy jarzynowe,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
biała podłużna bułka | 2 | sztuki | |
cebula | 60 | gramów | |
czosnek | 25 | gramów | |
ser Eidam | 200 | gramów | |
smalec | 20 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
sól warzywna Natur | 2 | łyżeczki | |
woda | 1.5 | litra | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
1.
cebula 60 gramów • smalec 20 gramów • czosnek 25 gramów
Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na smalcu. Dodajemy przeciśnięty czosnek.

2.
ziemniaki 500 gramów • sól warzywna Natur 2 łyżeczki • sól ½ łyżeczki
Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. Dodajemy je do cebuli z czosnkiem, posypujemy solą warzywną (wegetą) i solą. Mieszamy.




Smacznego!