swiatwemnie.pl

Zupa czosnkowa z serem

     

Zupa na okres "grypowy". Podajemy z opiekanym pokrojonym pieczywem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 

biała podłużna bułka2sztuki
cebula60gramów
czosnek25gramów
ser Eidam200gramów
smalec20gramów
sól½łyżeczki
sól warzywna Natur2łyżeczki
woda1.5litra
ziemniaki500gramów

1. 

cebula 60 gramów  smalec 20 gramów  czosnek 25 gramów

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na smalcu. Dodajemy przeciśnięty czosnek.

2. 

ziemniaki 500 gramów  sól warzywna Natur 2 łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. Dodajemy je do cebuli z czosnkiem, posypujemy solą warzywną (wegetą) i solą. Mieszamy.

3. 

woda 1.5 litra

Wlewamy gorącą wodę i 20 minut, do miękkości ziemniaków, gotujemy.

4. 

ser Eidam 200 gramów

Ser na grubo trzemy i wsypujemy go do średnio ostudzonej zupy.

5. 

biała podłużna bułka 2 sztuki

Bułki kroimy na małe kostki i na sucho opiekamy na patelni.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się