PRZEPISY

Zapiekany kalafior z parmezanem

Zapiekany kalafior z parmezanem

Szybka lekka kolacja. Możemy podawać jako samodzielne danie, albo z ziemniaczanymi dodatkami.

przepis,fotoprzepis,kalafior,ser Parmezan,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jajka kurze4sztuki
kalafior400gramów
masło40gramów
ser Parmezan40gramów
sól-
sól himalajska różowa½łyżeczki
woda-

 

Przepis

1. 

kalafior 400 gramów  woda  sól

Kalafior rozdzielamy na małe różyczki i w słonej wodzie 10-15 minut je gotujemy. Odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia.

2. 

jajka kurze 4 sztuki  ser Parmezan 40 gramów  sól himalajska różowa ½ łyżeczki

Parmezan trzemy i mieszamy z jajkami. Solimy.

3. 

masło 40 gramów

Kalafior rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego grubo wysmarowanego masłem. Zalewamy jajkami z serem.

4. 

W rozgrzanym piekarniku zapiekamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie