swiatwemnie.pl

Zapiekany kalafior z parmezanem

     

Szybka lekka kolacja. Możemy podawać jako samodzielne danie, albo z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

 
 
Jajka kurze4sztuki
Kalafior400gramów
Masło40gramów
Ser parmezan40gramów
Sól
Sól himalajska różowa½łyżeczki
Woda

1. 

kalafior 400 g  woda  sól

Kalafior rozdzielamy na małe różyczki i w słonej wodzie 10-15 minut je gotujemy. Odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia.

2. 

jajka kurze 4 sztuki  ser Parmezan 40 g  sól himalajska różowa ½ łyżeczki

Parmezan trzemy i mieszamy z jajkami. Solimy.

3. 

masło 40 g

Kalafior rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego grubo wysmarowanego masłem. Zalewamy jajkami z serem.

4. 

W rozgrzanym piekarniku zapiekamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się