swiatwemnie.pl

ActiFry piersi z kurczaka w szlafroczku z boczku

    

ActiFry przepis na przygotowanie soczystych piersi z kurczaka w boczkowym szlafroczku.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

boczek z Orawy80gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek suszony¼łyżeczki
kminek mielony¼łyżeczki
olej słonecznikowy2łyżki
piersi z kurczaka300gramów
przyprawa warzywna1łyżeczka
suszona bazalia½łyżeczki

1. 

piersi z kurczaka 300 gramów

Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kotleciki (około 7x4cm) i solimy je.

2. 

olej słonecznikowy 2 łyżki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ¼ łyżeczki  przyprawa warzywna 1 łyżeczka  suszona bazalia ½ łyżeczki  czosnek suszony ¼ łyżeczki

Przygotowujemy marynatę poprzez zmieszanie oleju, pieprzu, kminku, przyprawy warzywnej (wegeta), suszonej bazylii i suszonego czosnku.

3. 

Piersi z kurczaka smarujemy marynatą i odstawiamy do lodówki na około godzinę.

4. 

boczek z Orawy 80 gramów

Mięso zawijamy w plasterki boczku.

5. 

Przygotowane mięso rozkładamy na wierzchu grilla Actifry - płyty. Actifry zamykamy, wybieramy program 2w1, program KURCZAK i grillujemy 10 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się