Twarogowy deser z brzoskwiniami

Lekki i orzeźwiający deser na kruchym cieście ze słodkim twarogiem i brzoskwiniami.
przepis,fotoprzepis,twaróg granulowany,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Brzoskwinie,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
Brzoskwinie | 500 260 | gramów kcal | |
białko jajka | 2 34 | sztuki kcal | |
cukier kryształ | 50 201 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 6 362 | łyżek kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 250 400 | mililitrów kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 868 | gramów kcal | |
skrobia kukurydziana | 50 181 | gramów kcal | |
skórka z cytryny | 0 ?? | kcal | |
sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal | |
twaróg granulowany | 500 585 | gramów kcal | |
żółtko jajka | 2 114 | sztuki kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • jajka kurze 2 sztuki • masło 100 gramów • cukier kryształ 50 gramów • sól ¼ łyżeczki
Z mąki, masła, jajek, cukru i szczypty soli wyrabiamy ciasto, które odstawiamy jeszcze na pół godziny do lodówki.

2.
twaróg granulowany 500 gramów • cukier kryształ 5 łyżek • skrobia kukurydziana 50 gramów • skórka z cytryny • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 mililitrów • żółtko jajka 2 sztuki
Mieszamy twaróg, żółtka, śmietanę, cukier, skórkę z cytryny i skrobię.


4.
Ciasto wkładamy do brytfanny i rozciągamy palcami jego krawędzie po bokach.

5.
Wlewamy twarogową masę.


7.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200⁰C przez 60 minut, aż nabierze złotego koloru.

Smacznego!