PRZEPISY

Twarogowe ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną

Twarogowe ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną

Doskonałe soczyste ciasto.

przepis,fotoprzepis,Brzoskwinie,Delikatny chudy twaróg,cynamon mielony,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Brzoskwinie500gramów
Delikatny chudy twaróg400gramów
białko jajka2sztuki
cukier kryształ130gramów
cukier waniliowy12gramów
cynamon mielony-
jajka kurze2sztuki
masło100gramów
mąka chlebowa pszenna T750100gramów
proszek do pieczenia2łyżeczki
skrobia kukurydziana25gramów
sól-

 

Przepis

1. 

masło 100 gramów  cukier kryształ 70 gramów  cukier waniliowy 12 gramów  jajka kurze 2 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów  skrobia kukurydziana 25 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  sól

Masło, cukier, cukier waniliowy, jajka, mąka, skrobia kukurydziana, proszek do pieczenia i szczypta soli - wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ciasto.

2. 

masło  mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozprowadzamy na natłuszczoną i mąką posypaną blachę. Pieczemy w 180° C 20 minut.

3. 

Brzoskwinie 500 gramów  Delikatny chudy twaróg 400 gramów  cukier kryształ 30 gramów

Podczas gdy ciasto się piecze, brzoskwinie myjemy, kroimy je na plasterki. W misce mieszamy twaróg z cukrem.

4. 

Owoce rozkładamy na upieczone ciasto.

5. 

białko jajka 2 sztuki  cukier kryształ 30 gramów

Z białek ubijamy gęstą pianę, którą wymieszamy z cukrem. Słodką pianę powoli wmieszamy do twarogu.

6. 

cynamon mielony

Twarogowym kremem smarujemy brzoskwinie. Ciasto przykrywamy folią aluminiową i pieczemy kolejnych 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Podajemy posypane cynamonem lub kakaem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie