Twarogowe ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną

Doskonałe soczyste ciasto.
przepis,fotoprzepis,Brzoskwinie,Delikatny chudy twaróg,cynamon mielony,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
Brzoskwinie | 500 260 | gramów kcal | |
Delikatny chudy twaróg | 400 360 | gramów kcal | |
białko jajka | 2 34 | sztuki kcal | |
cukier kryształ | 130 523 | gramów kcal | |
cukier waniliowy | 12 44 | gramów kcal | |
cynamon mielony | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 347 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 2 8 | łyżeczki kcal | |
skrobia kukurydziana | 25 91 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
masło 100 gramów • cukier kryształ 70 gramów • cukier waniliowy 12 gramów • jajka kurze 2 sztuki • mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • skrobia kukurydziana 25 gramów • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • sól
Masło, cukier, cukier waniliowy, jajka, mąka, skrobia kukurydziana, proszek do pieczenia i szczypta soli - wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ciasto.

2.
masło • mąka chlebowa pszenna T750
Ciasto rozprowadzamy na natłuszczoną i mąką posypaną blachę. Pieczemy w 180° C 20 minut.

3.
Brzoskwinie 500 gramów • Delikatny chudy twaróg 400 gramów • cukier kryształ 30 gramów
Podczas gdy ciasto się piecze, brzoskwinie myjemy, kroimy je na plasterki. W misce mieszamy twaróg z cukrem.

4.
Owoce rozkładamy na upieczone ciasto.

5.
białko jajka 2 sztuki • cukier kryształ 30 gramów
Z białek ubijamy gęstą pianę, którą wymieszamy z cukrem. Słodką pianę powoli wmieszamy do twarogu.

6.
Twarogowym kremem smarujemy brzoskwinie. Ciasto przykrywamy folią aluminiową i pieczemy kolejnych 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Podajemy posypane cynamonem lub kakaem.

Smacznego!