Spaghetti ogrodnika

Spaghetti z różnymi warzywami.
przepis,fotoprzepis,brokuły,makaron - pełnoziarniste spaghetti,papryka kolorowa,pieczarki,Makarony
Makarony
Składniki
Składniki
brokuły | 400 132 | gramów kcal | |
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czosnek suszony | 0 ?? | kcal | |
makaron - pełnoziarniste spaghetti | 200 690 | gramów kcal | |
oliwa | 4 528 | łyżki kcal | |
papryka kolorowa | 250 55 | gramów kcal | |
pieczarki | 150 24 | gramów kcal | |
przyprawa chili | 0 ?? | kcal | |
ser Parmezan | 0 ?? | kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 0 ?? | kcal | |
woda | 2 0 | łyżki kcal |
Przepis
1.
brokuły 400 gramów • makaron - pełnoziarniste spaghetti 200 gramów • woda • sól
Brokuła rozbieramy na różyczki, myjemy i przygotowujemy na parze. Spaghetti gotujemy w słonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.

2.
cebula 150 gramów • oliwa 2 łyżki • papryka kolorowa 250 gramów • pieczarki 150 gramów • woda 2 łyżki • sól • czosnek suszony • przyprawa chili
Podczas gotowania spaghetti i brokuła delikatnie szklimy obraną pokrojoną cebulkę na oliwie z oliwek. Dodajemy umytą, na cienko pokrojoną paprykę i oczyszczone, pokrojone pieczarki. Mieszankę podlewamy wodą, dodajemy sól i przyprawy według smaku. Dusimy na średnim ogniu 20 minut.

3.
oliwa 2 łyżki • ser Parmezan
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i spaghetti delikatnie smażymy, dodajemy ugotowanego brokuła i sos z papryki i pieczarek. Serwujemy z tartym serem.
Smacznego!