swiatwemnie.pl

Spaghetti ogrodnika

    

Spaghetti z różnymi warzywami.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

brokuły 400 gramów  makaron - pełnoziarniste spaghetti 200 gramów  woda  sól

Brokuła rozbieramy na różyczki, myjemy i przygotowujemy na parze. Spaghetti gotujemy w słonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.

2. 

cebula 150 gramów  oliwa 2 łyżki  papryka kolorowa 250 gramów  pieczarki 150 gramów  woda 2 łyżki  sól  czosnek suszony  przyprawa chili

Podczas gotowania spaghetti i brokuła delikatnie szklimy obraną pokrojoną cebulkę na oliwie z oliwek. Dodajemy umytą, na cienko pokrojoną paprykę i oczyszczone, pokrojone pieczarki. Mieszankę podlewamy wodą, dodajemy sól i przyprawy według smaku. Dusimy na średnim ogniu 20 minut.

3. 

oliwa 2 łyżki  ser Parmezan

Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i spaghetti delikatnie smażymy, dodajemy ugotowanego brokuła i sos z papryki i pieczarek. Serwujemy z tartym serem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się