swiatwemnie.pl

Leczo Hokkaido

     

Smaczne kolorowe leczo. Leczo możemy konsumować przygotowane z jajkami, albo jako duszony warzywny dodatek.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

Cebula150gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Dynia hokkaido400gramów
Jajka kurze4sztuki
Olej słonecznikowy3łyżki
Papryka150gramów
Papryka czerwona kapia świeża50gramów
Pomidory300gramów
Sól1łyżeczka

1. 

dynia hokkaido 400 g

Dynię obieramy i na grubo trzemy.

2. 

papryka 150 g  papryka czerwona kapia świeża 50 g

Oczyszczamy, myjemy i kroimy papryki.

3. 

pomidory 300 g

Pomidory zalewamy wrzącą wodą, na chwilkę odstawiamy, wyciągamy, obieramy i kroimy.

4. 

cebula 150 g  olej słonecznikowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

5. 

sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Dodajemy papryki, sól i pieprz. Podlewamy wodą i pod pokrywką około 10 minut dusimy do miękkości.

6. 

Do miękkiej papryki dodajemy dynię ...

7. 

... i pomidory. Mieszamy i pod pokrywką 5 minut dusimy.

8. 

Według potrzeby podlewamy 2-3 łyżkami wody.

9. 

jajka kurze 4 sztuki

Do warzywnej mieszanki dodajemy jajka i mieszamy do zgęstnienia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się