Leczo Hokkaido

Smaczne kolorowe leczo. Leczo możemy konsumować przygotowane z jajkami, albo jako duszony warzywny dodatek.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
332 g
Energia porcji
277 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
dynia hokkaido | 400 160 | gramów kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
papryka | 150 24 | gramów kcal | |
papryka czerwona kapia świeża | 50 15 | gramów kcal | |
pomidory | 300 75 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis

2.
papryka 150 gramów • papryka czerwona kapia świeża 50 gramów
Oczyszczamy, myjemy i kroimy papryki.

3.
pomidory 300 gramów
Pomidory zalewamy wrzącą wodą, na chwilkę odstawiamy, wyciągamy, obieramy i kroimy.

4.
cebula 150 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

5.
sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Dodajemy papryki, sól i pieprz. Podlewamy wodą i pod pokrywką około 10 minut dusimy do miękkości.

6.
Do miękkiej papryki dodajemy dynię ...

7.
... i pomidory. Mieszamy i pod pokrywką 5 minut dusimy.

8.
Według potrzeby podlewamy 2-3 łyżkami wody.


Smacznego!