swiatwemnie.pl

Serowa rolada z oliwkami

    

Przepis na przygotowanie ulubionej serowej rolady.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

 

 

czarny pieprz mielony¼łyżeczki
jajka kurze4sztuki
majonez1łyżka
masło120gramów
musztarda stołowa1łyżka
oliwki zielone-
papryka czerwona1sztuka
ser półtwardy350gramów
ser topiony100gramów
szynka wieprzowa duszona150gramów
sól½łyżeczki

1. 

ser półtwardy 350 gramów

Ser w całości wkładamy do woreczka foliowego, zanurzamy go w gorącej wodzie i gotujemy około 20 minut.

2. Przygotowanie nadzienia

ser topiony 100 gramów  jajka kurze 4 sztuki  majonez 1 łyżka  musztarda stołowa 1 łyżka  masło 120 gramów  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Ser topiony mieszamy z masłem, na drobno pokrojonymi ugotowanymi jajkami, dodajemy majonez, musztardę, masło, sól i pieprz. Nadzienie dobrze mieszamy.

Przygotowanie nadzienia

3. 

Ugotowany miękki ser na folii aluminiowej rozwałkowujemy na kształt prostokąta, ...

4. 

szynka wieprzowa duszona 150 gramów

... równomiernie rozkładamy plasterki szynki, ...

5. 

... nakładamy nadzienie ...

6. 

papryka czerwona 1 sztuka  oliwki zielone

... a na brzegi nadzienia układamy w rzędzie paseczki czerwonej papryki i oliwki.

7. 

Roladę ostrożnie zawijamy, zapakowujemy do folii i odkładamy do lodówki na przynajmniej 5 godzin. Przed podaniem kroimy na cienkie plasterki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się