Serowa rolada z oliwkami

Przepis na przygotowanie ulubionej serowej rolady.
przepis,fotoprzepis,ser półtwardy,szynka wieprzowa duszona,oliwki zielone,Słone przekąski,Wielkanoc,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
majonez | 1 102 | łyżka kcal | |
masło | 120 881 | gramów kcal | |
musztarda stołowa | 1 19 | łyżka kcal | |
oliwki zielone | 0 ?? | kcal | |
papryka czerwona | 1 ?? | sztuka kcal | |
ser półtwardy | 350 1120 | gramów kcal | |
ser topiony | 100 260 | gramów kcal | |
szynka wieprzowa duszona | 150 156 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
ser półtwardy 350 gramów
Ser w całości wkładamy do woreczka foliowego, zanurzamy go w gorącej wodzie i gotujemy około 20 minut.

2. Przygotowanie nadzienia
ser topiony 100 gramów • jajka kurze 4 sztuki • majonez 1 łyżka • musztarda stołowa 1 łyżka • masło 120 gramów • sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Ser topiony mieszamy z masłem, na drobno pokrojonymi ugotowanymi jajkami, dodajemy majonez, musztardę, masło, sól i pieprz. Nadzienie dobrze mieszamy.

3.
Ugotowany miękki ser na folii aluminiowej rozwałkowujemy na kształt prostokąta, ...


5.
... nakładamy nadzienie ...

6.
papryka czerwona 1 sztuka • oliwki zielone
... a na brzegi nadzienia układamy w rzędzie paseczki czerwonej papryki i oliwki.

7.
Roladę ostrożnie zawijamy, zapakowujemy do folii i odkładamy do lodówki na przynajmniej 5 godzin. Przed podaniem kroimy na cienkie plasterki.

Smacznego!