swiatwemnie.pl

Ziemniaczana sałatka De Lux

     

Przepis na fantastyczną luksusową sałatkę z kurkumą.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula100gramów
Cukier kryształ1łyżeczka
Groszek konserwowy150gramów
Kapary10gramów
Marchew sterylizowana150gramów
Ocet½decylitra
Pieprz biały mielony
Przyprawa kurkuma1łyżeczka
Sól
Woda1decylitr
Ziemniaki750gramów

1. 

ziemniaki 750 g

Ziemniaki gotujemy w wodzie razem ze skórką. Wodę wylewamy, ziemniaki odstawiamy do ostudzenia, obieramy i kroimy na małe kółeczka albo paseczki.

2. 

cebula 100 g  ocet ½ dl  woda 1 dl  cukier kryształ 1 łyżeczka  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka

Do miski kroimy cebulę, dodajemy cukier i kurkumę. Dolewamy wrzącą wodę wymieszaną z octem i tym cebulę sparzamy.

3. 

marchew sterylizowana 150 g  groszek konserwowy 150 g  kapary 10 g  sól  pieprz biały mielony

Mieszamy przygotowane ziemniaki, zalewę, sterylizowane warzywa i kroimy kapary.

4. 

Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się