Ziemniaczana sałatka De Lux

Przepis na fantastyczną luksusową sałatkę z kurkumą.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,Sałatki ziemniaczane,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki ziemniaczane
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 1 21 | łyżeczka kcal | |
groszek konserwowy | 150 90 | gramów kcal | |
kapary | 10 30 | gramów kcal | |
marchew sterylizowana | 150 41 | gramów kcal | |
ocet | ½ 21 | decylitra kcal | |
pieprz biały mielony | 0 ?? | kcal | |
przyprawa kurkuma | 1 16 | łyżeczka kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 1 0 | decylitr kcal | |
ziemniaki | 750 690 | gramów kcal |
Przepis
1.
ziemniaki 750 gramów
Ziemniaki gotujemy w wodzie razem ze skórką. Wodę wylewamy, ziemniaki odstawiamy do ostudzenia, obieramy i kroimy na małe kółeczka albo paseczki.

2.
cebula 100 gramów • ocet ½ decylitra • woda 1 decylitr • cukier kryształ 1 łyżeczka • przyprawa kurkuma 1 łyżeczka
Do miski kroimy cebulę, dodajemy cukier i kurkumę. Dolewamy wrzącą wodę wymieszaną z octem i tym cebulę sparzamy.

3.
marchew sterylizowana 150 gramów • groszek konserwowy 150 gramów • kapary 10 gramów • sól • pieprz biały mielony
Mieszamy przygotowane ziemniaki, zalewę, sterylizowane warzywa i kroimy kapary.

4.
Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!