swiatwemnie.pl

Włoska sałatka

    

Tradycyjny przepis na legendarną majonezową sałatkę z szynką i korzeniowymi warzywami.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

cukier puder1łyżeczka
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
groszek konserwowy1łyżka
majonez200gramów
marchew60gramów
musztarda dijon1łyżeczka
ocet1łyżka
ogórek konserwowy100gramów
seler40gramów
sos Worcestershire1łyżeczka
szynka dietetyczna200gramów
sól½łyżeczki
ziemniaki350gramów

1. 

ziemniaki 350 gramów  marchew 60 gramów  seler 40 gramów

Korzeniowe warzywa oczyszczamy, ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w słonej wodzie do miękkości.

2. 

Po ostudzeniu kroimy je na małe kosteczki i wkładamy do miski.

3. 

szynka dietetyczna 200 gramów

Szynkę kroimy na cienkie paseczki i dodajemy do miski.

4. 

ogórek konserwowy 100 gramów

Ogórki kroimy na małe kostki i dodajemy do miski.

5. 

groszek konserwowy 1 łyżka  musztarda dijon 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  ocet 1 łyżka  sos Worcestershire 1 łyżeczka  majonez 200 gramów  cukier puder 1 łyżeczka  sól ½ łyżeczki

Dodajemy wymienione składniki.

6. 

Wszystko dobrze mieszamy i oto sałatka jest gotowa. Przechowujemy w lodówce. Podajemy z pieczywem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się