swiatwemnie.pl

Włoska sałatka

     

Tradycyjny przepis na legendarną majonezową sałatkę z szynką i korzeniowymi warzywami.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

Cukier puder1łyżeczka
Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Groszek konserwowy1łyżka
Majonez200gramów
Marchew60gramów
Musztarda dijon1łyżeczka
Ocet1łyżka
Ogórek konserwowy100gramów
Seler40gramów
Sos worcestershire1łyżeczka
Szynka dietetyczna200gramów
Sól½łyżeczki
Ziemniaki350gramów

1. 

ziemniaki 350 g  marchew 60 g  seler 40 g

Korzeniowe warzywa oczyszczamy, ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w słonej wodzie do miękkości.

2. 

Po ostudzeniu kroimy je na małe kosteczki i wkładamy do miski.

3. 

szynka dietetyczna 200 g

Szynkę kroimy na cienkie paseczki i dodajemy do miski.

4. 

ogórek konserwowy 100 g

Ogórki kroimy na małe kostki i dodajemy do miski.

5. 

groszek konserwowy 1 łyżka  musztarda dijon 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  ocet 1 łyżka  sos Worcestershire 1 łyżeczka  majonez 200 g  cukier puder 1 łyżeczka  sól ½ łyżeczki

Dodajemy wymienione składniki.

6. 

Wszystko dobrze mieszamy i oto sałatka jest gotowa. Przechowujemy w lodówce. Podajemy z pieczywem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się