swiatwemnie.pl

Mango-warzywna kremowa sałatka

    

Doskonała smaczna sałatka, nadająca się nie tylko na party. Dobrze smakuje ze smażonym mięsem w niedzielę, i z pełnoziarnistym pieczywem w normalny dzień.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

czarny pieprz mielony½łyżeczki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu200gramów
kukurydza konserwowa250gramów
majonez lekki150gramów
mango300gramów
marchew150gramów
por300gramów
rzodkiewka150gramów
sól½łyżeczki
zielona cebulka50gramów

1. 

marchew 150 gramów  rzodkiewka 150 gramów

Marchew obieramy, myjemy i na drobno trzemy. Oczyszczamy rzodkiewkę i trzemy na grubo.

2. 

por 300 gramów  zielona cebulka 50 gramów

Por i cebulkę oczyszczamy i myjemy. Por przekrawamy wzdłuż i cienko kroimy. Cebulkę kroimy na cienkie kółeczka. Dodajemy do marchewki.

3. 

mango 300 gramów  kukurydza konserwowa 250 gramów

Mango obieramy, odkrawamy od pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Razem z przecedzoną kukurydzą dodajemy do sałatki i mieszamy.

4. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 200 gramów  majonez lekki 150 gramów  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Na koniec dodajemy jogurt, majonez, troszkę soli i pieprzu.

5. 

Sałatkę zostawiamy do odleżenia na przynajmniej 6-8 godzin żeby wymieszały się wszystkie smaki. Przed podaniem lekko mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się