swiatwemnie.pl

Mango-warzywna kremowa sałatka

Doskonała smaczna sałatka, nadająca się nie tylko na party. Dobrze smakuje ze smażonym mięsem w niedzielę, i z pełnoziarnistym pieczywem w normalny dzień.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Jogurt naturalny 3,5% tłuszczu200gramów
Kukurydza konserwowa250gramów
Majonez lekki150gramów
Mango300gramów
Marchew150gramów
Por300gramów
Rzodkiewka150gramów
Sól½łyżeczki
Zielona cebulka50gramów

1. 

marchew 150 g  rzodkiewka 150 g

Marchew obieramy, myjemy i na drobno trzemy. Oczyszczamy rzodkiewkę i trzemy na grubo.

2. 

por 300 g  zielona cebulka 50 g

Por i cebulkę oczyszczamy i myjemy. Por przekrawamy wzdłuż i cienko kroimy. Cebulkę kroimy na cienkie kółeczka. Dodajemy do marchewki.

3. 

mango 300 g  kukurydza konserwowa 250 g

Mango obieramy, odkrawamy od pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Razem z przecedzoną kukurydzą dodajemy do sałatki i mieszamy.

4. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 200 g  majonez lekki 150 g  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Na koniec dodajemy jogurt, majonez, troszkę soli i pieprzu.

5. 

Sałatkę zostawiamy do odleżenia na przynajmniej 6-8 godzin żeby wymieszały się wszystkie smaki. Przed podaniem lekko mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się