Cebulowe smażone ziemniaki
Przepis na bardzo smaczne i syte smażone ziemniaki z cebulą.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,cebula,Dodatki ziemniaczane,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Dodatki ziemniaczane
Kategorie
Dodatki ziemniaczane Bezglutenowe Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Sezon - Cebula Sezon - Ziemniaki
Składniki
Składniki
cebula | 200 | gramów | |
kminek | - | ||
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
pieprz biały mielony | - | ||
sól | ½ | łyżeczki | |
sól | - | ||
ziemniaki | 800 | gramów |
Przepis

2.
sól ½ łyżeczki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut od zagotowania. Odcedzamy i zostawiamy do odcieczenia.

3.
cebula 200 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę kroimy na półokręgi i dajemy na patelnię z olejem i powoli szklimy.

4.
Gdy cebula będzie tracić mleczno biały kolor, dodajemy ziemniaki i pod pokrywką dalej smażymy.

5.
sól • kminek • pieprz biały mielony
Często mieszamy i smażymy dopóki ziemniaki nie będą w ładnym jasno brązowym kolorze. Do smaku solimy, dodajemy kminek i biały pieprz.

Smacznego!