PRZEPISY

Tarty twarogowy kołacz z jabłkami

Tarty twarogowy kołacz z jabłkami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Tarte kołacze są bardzo lubiane. Wypróbujcie ten z twarogiem i jabłkami, jest naprawdę wyśmienity!

przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,jabłka,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

białko jajka

5

85

sztuk

kcal

cukier puder

220

854

gramów

kcal

jabłka

750

458

gramów

kcal

kakao proszek

20

62

gramów

kcal

masło

250

1835

gramów

kcal

mleko tłuste 3,5%

50

32

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

450

1562

gramów

kcal

proszek do pieczenia

1

??

opakowanie

kcal

sól

1

0

szczypta

kcal

twaróg wiejski z grudkami

500

510

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

30

94

mililitrów

kcal

żółtko jajka

5

285

sztuk

kcal

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 450 gramów  proszek do pieczenia 1 opakowanie  masło 250 gramów  kakao proszek 20 gramów

Do miski wsypujemy mąkę, kakao i dodajemy proszek do pieczenia. Dodajemy miękkie masło. Zaczynamy wyrabiać ciasto,...

Do miski wsypujemy mąkę, kakao i dodajemy...

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 30 mililitrów

...wlewamy do niego śmietanę i ponownie ugniatamy.

...wlewamy do niego śmietanę i ponownie...

3. 

Wyrobione ciasto formujemy i wkładamy do lodówki na pół godziny.

Wyrobione ciasto formujemy i wkładamy do lodówki...

4. 

białko jajka 5 sztuk  sól 1 szczypta  cukier puder 60 gramów

Z białek i szczypty soli ubijamy gęstą pianę. Dodajemy do niej cukier.

Z białek i szczypty soli ubijamy gęstą pianę....

5. 

twaróg wiejski z grudkami 500 gramów  żółtko jajka 5 sztuk  cukier puder 160 gramów  mleko tłuste 3,5% 50 mililitrów

Do miski wkładamy twaróg, żółtka, cukier i mleko.

Do miski wkładamy twaróg, żółtka, cukier i...

6. 

Dobrze mieszamy i na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek.

Dobrze mieszamy i na koniec delikatnie dodajemy...

7. 

jabłka 750 gramów

Jabłka myjemy i obieramy.

Jabłka myjemy i obieramy....

8. 

Ciasto rozdzielamy na dwie połowy.

Ciasto rozdzielamy na dwie połowy....

9. 

Jedną połowę ciasta trzemy na grubo na tarce, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Jedną połowę ciasta trzemy na grubo na tarce,...

10. 

Na ciasto równomiernie wylewamy twarogowe nadzienie.

Na ciasto równomiernie wylewamy twarogowe...

11. 

Na nadzienie trzemy grubo jabłka a na jabłka trzemy drugą połowę ciasta.

Na nadzienie trzemy grubo jabłka a na jabłka...

12. 

Pieczemy 30 minut w temperaturze 170-180°C. Wyciągamy z piekarnika i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Pieczemy 30 minut w temperaturze 170-180°C....

13. 

Ostudzone ciasto kroimy na kawałki.

Ostudzone ciasto kroimy na kawałki....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się