swiatwemnie.pl

Kakaowa babka z twarogiem

     

Syta i smaczna babka dla wielu głodomorów.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. Twarogowe nadzienie

twaróg mielony 500 g  cukier waniliowy 10 g  cukier puder 70 g  owoce kandyzowane mix 150 g  jajka kurze 2 sztuki

Twaróg mieszamy z cukrami, jajkami i kandyzowanymi owocami. Napełniamy nim woreczek śniadaniowy.

Twarogowe nadzienie

2. Kakaowe ciasto

mąka luksusowa pszenna T550 350 g  proszek do pieczenia 8 g  cukier kryształ 80 g  kakao proszek 30 g  mleko półtłuste 1,5% 250 ml  olej słonecznikowy 100 ml  jajka kurze 2 sztuki

Do miski wsypujemy i wlewamy wymienione składniki i dobrze mieszamy.

Kakaowe ciasto

3. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę na babkę (średnica 25 cm) smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto.

4. 

Na woreczku z twarogiem odcinamy większy róg i nadzienie nanosimy na środek babki.

5. 

Pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C.

6. 

cukier puder

Dobrze ostudzoną babkę przewracamy i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

7. 

Dla dorosłych można skropić kakaową część babki rumem,. Babka będzie jeszcze smaczniejsza.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się