PRZEPISY

Kakaowa babka z twarogiem

Kakaowa babka z twarogiem

Syta i smaczna babka dla wielu głodomorów.

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,kakao proszek,Babki

Babki

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Babki  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ80gramów
cukier puder70gramów
cukier puder-
cukier waniliowy10gramów
jajka kurze4sztuki
kakao proszek30gramów
masło-
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka luksusowa pszenna T550350gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
olej słonecznikowy100mililitrów
owoce kandyzowane mix150gramów
proszek do pieczenia8gramów
twaróg mielony500gramów

 

Przepis

1. Twarogowe nadzienie

twaróg mielony 500 gramów  cukier waniliowy 10 gramów  cukier puder 70 gramów  owoce kandyzowane mix 150 gramów  jajka kurze 2 sztuki

Twaróg mieszamy z cukrami, jajkami i kandyzowanymi owocami. Napełniamy nim woreczek śniadaniowy.

2. Kakaowe ciasto

mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów  cukier kryształ 80 gramów  kakao proszek 30 gramów  mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  olej słonecznikowy 100 mililitrów  jajka kurze 2 sztuki

Do miski wsypujemy i wlewamy wymienione składniki i dobrze mieszamy.

3. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę na babkę (średnica 25 cm) smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto.

4. 

Na woreczku z twarogiem odcinamy większy róg i nadzienie nanosimy na środek babki.

5. 

Pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C.

6. 

cukier puder

Dobrze ostudzoną babkę przewracamy i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

7. 

Dla dorosłych można skropić kakaową część babki rumem,. Babka będzie jeszcze smaczniejsza.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie