swiatwemnie.pl

Pasta z kiełbasy

    

Ulubiona klasyczna pasta. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

cebula50gramów
kiełbasa półsucha175gramów
masło75gramów
musztarda stołowa1.5łyżki
ser topiony100gramów

1. 

kiełbasa półsucha 175 gramów

Grubą kiełbasę trzemy na grubych oczkach.

2. 

ser topiony 100 gramów  masło 75 gramów  musztarda stołowa 1.5 łyżki

Wkładamy ją do miksera, dodajemy miękki ser, miękkie masło i musztardę. Dobrze miksujemy.

3. 

cebula 50 gramów

Cebulę obieramy, kroimy i dodajemy ją do kiełbasy.

4. 

Ponownie miksujemy. Podczas miksowania według potrzeby mikser wyłączamy i zawartość mieszamy przeciwnym końcem łyżki (rączką). Nie solimy, kiełbasa i ser zawierają dostateczną ilość soli.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się