swiatwemnie.pl

Pasta z kiełbasy

Ulubiona klasyczna pasta. Podajemy ze świeżym pieczywem.

 

Czas przygotowania: 25 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula50gramów
Kiełbasa półsucha175gramów
Masło75gramów
Musztarda stołowa1.5łyżki
Ser topiony100gramów

1. 

kiełbasa półsucha 175 g

Grubą kiełbasę trzemy na grubych oczkach.

2. 

ser topiony 100 g  masło 75 g  musztarda stołowa 1.5 łyżki

Wkładamy ją do miksera, dodajemy miękki ser, miękkie masło i musztardę. Dobrze miksujemy.

3. 

cebula 50 g

Cebulę obieramy, kroimy i dodajemy ją do kiełbasy.

4. 

Ponownie miksujemy. Podczas miksowania według potrzeby mikser wyłączamy i zawartość mieszamy przeciwnym końcem łyżki (rączką). Nie solimy, kiełbasa i ser zawierają dostateczną ilość soli.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się