swiatwemnie.pl

Klasyczne kanapeczki

     

Kanapeczki mają wiele form. Oferujemy klasyczną, niezapomnianą recepturę z naszego dzieciństwa na proste kanapeczki. Bez nich nie byłoby żadnego świętowania ani Sylwestra! Wciąż smakują i dziś, tak samo jak w przeszłości.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

masło 3 łyżki  musztarda stołowa 1 łyżka

Masło mieszamy z musztardą.

2. 

jajka kurze 3 sztuki  pomidory 1 sztuka  papryka 1 sztuka

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i kroimy na cienkie kółeczka. Pomidora myjemy i kroimy na cienkie ćwiarteczki. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie kółeczka, które przekrawamy na ćwiartki.

3. 

ser półtwardy wędzony 150 g  ogórek konserwowy 4 sztuki

Plasterki wędzonego sera kroimy na mniejsze części. Ogórki kroimy na mniejsze plasterki i każdy plasterek tak około do połowy kilka razy nacinamy - na wachlarzyk.

4. 

twardy ser 200 g

Ser trzemy na tarce.

5. 

szynka wieprzowa duszona 250 g

Pokrojoną szynkę według potrzeby przekrawamy na połowę.

6. 

Weka 1 sztuka

Pokrojoną wekę rozkładamy na wielką tackę i każdą kromkę smarujemy maślano - musztardową pastą.

7. 

Na pastę kładziemy plasterek szynki, pomidora, paprykę, ogórka i kółeczko jajka.

8. 

nać pietruszki

Posypujemy startym serem i ozdabiamy natką pietruszki.

9. 

Możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się