PRZEPISY

Klasyczne kanapeczki

Klasyczne kanapeczki

Kanapeczki mają wiele form. Oferujemy klasyczną, niezapomnianą recepturę z naszego dzieciństwa na proste kanapeczki. Bez nich nie byłoby żadnego świętowania ani Sylwestra! Wciąż smakują i dziś, tak samo jak w przeszłości.

przepis,fotoprzepis,szynka wieprzowa duszona,twardy ser,Weka,jajka kurze,Słone przekąski,Sylwester

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Weka1sztuka
jajka kurze3sztuki
masło3łyżki
musztarda stołowa1łyżka
nać pietruszki-
ogórek konserwowy4sztuki
papryka1sztuka
pomidory1sztuka
ser półtwardy wędzony150gramów
szynka wieprzowa duszona250gramów
twardy ser200gramów

 

Przepis

1. 

masło 3 łyżki  musztarda stołowa 1 łyżka

Masło mieszamy z musztardą.

2. 

jajka kurze 3 sztuki  pomidory 1 sztuka  papryka 1 sztuka

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i kroimy na cienkie kółeczka. Pomidora myjemy i kroimy na cienkie ćwiarteczki. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie kółeczka, które przekrawamy na ćwiartki.

3. 

ser półtwardy wędzony 150 gramów  ogórek konserwowy 4 sztuki

Plasterki wędzonego sera kroimy na mniejsze części. Ogórki kroimy na mniejsze plasterki i każdy plasterek tak około do połowy kilka razy nacinamy - na wachlarzyk.

4. 

twardy ser 200 gramów

Ser trzemy na tarce.

5. 

szynka wieprzowa duszona 250 gramów

Pokrojoną szynkę według potrzeby przekrawamy na połowę.

6. 

Weka 1 sztuka

Pokrojoną wekę rozkładamy na wielką tackę i każdą kromkę smarujemy maślano - musztardową pastą.

7. 

Na pastę kładziemy plasterek szynki, pomidora, paprykę, ogórka i kółeczko jajka.

8. 

nać pietruszki

Posypujemy startym serem i ozdabiamy natką pietruszki.

9. 

Możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się