PRZEPISY

Budyniowy deser z bananami bez pieczenia

Budyniowy deser z bananami bez pieczenia

Coś dla miłośników budyniu! Wypróbujcie ten niepieczony deser z herbatników, biszkoptów, budyniu, bananów, bitej śmietany i twarogu! Nie zapomnijcie! Najlepiej smakuje, gdy jest dobrze schłodzony!

przepis,fotoprzepis,herbatniki pszenne kakaowe,długie biszkopty,banan,Ciasta kremowe,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

banan1kilogram
budyń czekoladowy - proszek37gramów
budyń waniliowy w proszku37gramów
cukier kryształ drobny120gramów
cukier puder100gramów
długie biszkopty28sztuk
herbatniki pszenne kakaowe40sztuk
kakao proszek-
mleko tłuste 3,5%-
mleko tłuste 3,5%1200mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75050gramów
twaróg wiejski z grudkami250gramów
śmietana do ubijania (30-33%)500mililitrów

 

Przepis

1. 

mleko tłuste 3,5%  herbatniki pszenne kakaowe 40 sztuk

Herbatniki delikatnie moczymy w mleku i na przemian...

2. 

długie biszkopty 28 sztuk

... z delikatnie namoczonymi biszkoptami układamy w wysokiej blaszce.

3. 

mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów  cukier kryształ drobny 60 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów

Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia. W drugiej połowie mieszamy mąkę i budyń w proszku. Wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy budyń.

4. 

Ugotowany budyń nanosimy na biszkopty (pomiędzy herbatniki).

5. 

banan 1 kilogram

Banany obieramy, przekrawamy wzdłuż na połowę i układamy na waniliowym budyniu.

6. 

mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów  cukier kryształ drobny 60 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów  budyń czekoladowy - proszek 37 gramów

Połowę mleka doprowadzamy do wrzenia. W drugiej połowie mieszamy mąkę i budyń w proszku. Wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy budyń.

7. 

Banany zalewamy czekoladowym budyniem. Odstawiamy do ostudzenia.

8. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów  cukier puder 100 gramów  twaróg wiejski z grudkami 250 gramów

Ubijamy śmietanę, dodajemy do niej cukier i twaróg. Do ciasta możemy użyć też tylko samą ubitą śmietanę.

9. 

Twarogową śmietanę rozkładamy na cieście.

10. 

kakao proszek

Na cieście układamy papierowe paseczki w takich samych odstępach. Posypujemy przesianym kakao. Ostrożnym przekładaniem papierowych paseczków...

11. 

...i posypaniem przesianym kakao...

12. 

...wytwarzamy na cieście ozdobną kratkę.

13. 

Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Kroimy na porcje wedle smaku.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się