Budyniowy deser z bananami bez pieczenia

Coś dla miłośników budyniu! Wypróbujcie ten niepieczony deser z herbatników, biszkoptów, budyniu, bananów, bitej śmietany i twarogu! Nie zapomnijcie! Najlepiej smakuje, gdy jest dobrze schłodzony!
przepis,fotoprzepis,herbatniki pszenne kakaowe,długie biszkopty,banan,Ciasta kremowe,Bez pieczenia
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
banan | 1 950 | kilogram kcal | |
budyń czekoladowy - proszek | 37 132 | gramów kcal | |
budyń waniliowy w proszku | 37 132 | gramów kcal | |
cukier kryształ drobny | 120 480 | gramów kcal | |
cukier puder | 100 388 | gramów kcal | |
długie biszkopty | 28 ?? | sztuk kcal | |
herbatniki pszenne kakaowe | 40 ?? | sztuk kcal | |
kakao proszek | 0 ?? | kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 0 ?? | kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 1200 768 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 50 174 | gramów kcal | |
twaróg wiejski z grudkami | 250 255 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 500 1555 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
mleko tłuste 3,5% • herbatniki pszenne kakaowe 40 sztuk
Herbatniki delikatnie moczymy w mleku i na przemian...


3.
mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów • cukier kryształ drobny 60 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów • budyń waniliowy w proszku 37 gramów
Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia. W drugiej połowie mieszamy mąkę i budyń w proszku. Wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy budyń.

4.
Ugotowany budyń nanosimy na biszkopty (pomiędzy herbatniki).


6.
mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów • cukier kryształ drobny 60 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów • budyń czekoladowy - proszek 37 gramów
Połowę mleka doprowadzamy do wrzenia. W drugiej połowie mieszamy mąkę i budyń w proszku. Wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy budyń.

7.
Banany zalewamy czekoladowym budyniem. Odstawiamy do ostudzenia.

8.
śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów • cukier puder 100 gramów • twaróg wiejski z grudkami 250 gramów
Ubijamy śmietanę, dodajemy do niej cukier i twaróg. Do ciasta możemy użyć też tylko samą ubitą śmietanę.

9.
Twarogową śmietanę rozkładamy na cieście.

10.
Na cieście układamy papierowe paseczki w takich samych odstępach. Posypujemy przesianym kakao. Ostrożnym przekładaniem papierowych paseczków...

11.
...i posypaniem przesianym kakao...

12.
...wytwarzamy na cieście ozdobną kratkę.

13.
Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Kroimy na porcje wedle smaku.

Smacznego!