PRZEPISY

Budyniowy deser z bananami bez pieczenia

Budyniowy deser z bananami bez pieczenia

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Coś dla miłośników budyniu! Wypróbujcie ten niepieczony deser z herbatników, biszkoptów, budyniu, bananów, bitej śmietany i twarogu! Nie zapomnijcie! Najlepiej smakuje, gdy jest dobrze schłodzony!

przepis,fotoprzepis,herbatniki pszenne kakaowe,długie biszkopty,banan,Ciasta kremowe,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

banan

1

950

kilogram

kcal

budyń czekoladowy - proszek

37

132

gramów

kcal

budyń waniliowy w proszku

37

132

gramów

kcal

cukier kryształ drobny

120

480

gramów

kcal

cukier puder

100

388

gramów

kcal

długie biszkopty

28

??

sztuk

kcal

herbatniki pszenne kakaowe

40

??

sztuk

kcal

kakao proszek

0

??

kcal

mleko tłuste 3,5%

0

??

kcal

mleko tłuste 3,5%

1200

768

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

50

174

gramów

kcal

twaróg wiejski z grudkami

250

255

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

500

1555

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

mleko tłuste 3,5%  herbatniki pszenne kakaowe 40 sztuk

Herbatniki delikatnie moczymy w mleku i na przemian...

Herbatniki delikatnie moczymy w mleku i na...

2. 

długie biszkopty 28 sztuk

... z delikatnie namoczonymi biszkoptami układamy w wysokiej blaszce.

... z delikatnie namoczonymi biszkoptami układamy...

3. 

mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów  cukier kryształ drobny 60 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów

Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia. W drugiej połowie mieszamy mąkę i budyń w proszku. Wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy budyń.

Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia. W...

4. 

Ugotowany budyń nanosimy na biszkopty (pomiędzy herbatniki).

Ugotowany budyń nanosimy na biszkopty (pomiędzy...

5. 

banan 1 kilogram

Banany obieramy, przekrawamy wzdłuż na połowę i układamy na waniliowym budyniu.

Banany obieramy, przekrawamy wzdłuż na połowę...

6. 

mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów  cukier kryształ drobny 60 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów  budyń czekoladowy - proszek 37 gramów

Połowę mleka doprowadzamy do wrzenia. W drugiej połowie mieszamy mąkę i budyń w proszku. Wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy budyń.

Połowę mleka doprowadzamy do wrzenia. W drugiej...

7. 

Banany zalewamy czekoladowym budyniem. Odstawiamy do ostudzenia.

Banany zalewamy czekoladowym budyniem. Odstawiamy...

8. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów  cukier puder 100 gramów  twaróg wiejski z grudkami 250 gramów

Ubijamy śmietanę, dodajemy do niej cukier i twaróg. Do ciasta możemy użyć też tylko samą ubitą śmietanę.

Ubijamy śmietanę, dodajemy do niej cukier i...

9. 

Twarogową śmietanę rozkładamy na cieście.

Twarogową śmietanę rozkładamy na cieście....

10. 

kakao proszek

Na cieście układamy papierowe paseczki w takich samych odstępach. Posypujemy przesianym kakao. Ostrożnym przekładaniem papierowych paseczków...

Na cieście układamy papierowe paseczki w takich...

11. 

...i posypaniem przesianym kakao...

...i posypaniem przesianym kakao......

12. 

...wytwarzamy na cieście ozdobną kratkę.

...wytwarzamy na cieście ozdobną kratkę....

13. 

Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Kroimy na porcje wedle smaku.

Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się