Chia jęczmienna kasza z bananami

Kasza bez cukru na śniadanie, ale wciąż pełna tej najlepszej energii.
przepis,fotoprzepis,płatki jęczmienne,banan,nasiona chia,Śniadaniowe kasze,Wegetariańskie przepisy
Śniadaniowe kasze
Pichcił
Ilość porcji
1
Masa porcji
388 g
Energia porcji
304 kcal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
banan | 100 95 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 100 64 | mililitrów kcal | |
nasiona chia | ½ 13 | łyżeczki kcal | |
płatki jęczmienne | 30 105 | gramów kcal | |
siemię lniane | 1 27 | łyżeczka kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
płatki jęczmienne 30 gramów • siemię lniane 1 łyżeczka • woda 150 mililitrów
Płatki wsypujemy do garnka, dodajemy siemię lniane i dolewamy wodę. Rozgotowujemy.

2.
mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów
Dolewamy mleko i gotujemy dopóki nie uzyskamy konsystencję kaszy. Według potrzeby możemy dodać jeszcze troszkę mleka, jeśli się nam wydaje zbyt gęsta.

3.
banan 100 gramów • nasiona chia ½ łyżeczki
Dodajemy rozgniecione banany. Dodajemy chia nasionka, które po napęcznieniu kaszę zagęszczą.

Smacznego!