swiatwemnie.pl

Chia jęczmienna kasza z bananami

    

Kasza bez cukru na śniadanie, ale wciąż pełna tej najlepszej energii.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

 

banan100gramów
mleko tłuste 3,5%100mililitrów
nasiona chia½łyżeczki
płatki jęczmienne30gramów
siemię lniane1łyżeczka
woda150mililitrów

1. 

płatki jęczmienne 30 gramów  siemię lniane 1 łyżeczka  woda 150 mililitrów

Płatki wsypujemy do garnka, dodajemy siemię lniane i dolewamy wodę. Rozgotowujemy.

2. 

mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów

Dolewamy mleko i gotujemy dopóki nie uzyskamy konsystencję kaszy. Według potrzeby możemy dodać jeszcze troszkę mleka, jeśli się nam wydaje zbyt gęsta.

3. 

banan 100 gramów  nasiona chia ½ łyżeczki

Dodajemy rozgniecione banany. Dodajemy chia nasionka, które po napęcznieniu kaszę zagęszczą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się