swiatwemnie.pl

Orzechowa pszenna kasza

     

Smaczna i zdrowa kasza bez cukru, szczególnie nadaje się na śniadanie. Lekką słodycz uzyskuje ze śliwek i z mleka, które ma naturalnie słodki smak.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

stredná

 

 

 
 
Migdały15gramów
Mleko tłuste 3,5%150mililitrów
Nasiona słonecznika1łyżka
Orzechy ziemne prażone niesolone15gramów
Płatki pszenne30gramów
Siemię lniane1łyżeczka
Woda150mililitrów
Śliwki suszone30gramów

1. 

płatki pszenne 30 g  śliwki suszone 30 g  siemię lniane 1 łyżeczka  woda 150 ml

Pszenne płatki wsypujemy do garnka, dodajemy na drobno pokrojone śliwki, siemię lniane, dolewamy wodę ...

2. 

... i rozgotowujemy (3-4 minuty).

3. 

mleko tłuste 3,5% 150 ml

Dolewamy mleko i ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia.

4. 

nasiona słonecznika 1 łyżka

Odstawiamy z ognia i dodajemy nasionka słonecznika.

5. 

migdały 15 g  orzechy ziemne prażone niesolone 15 g

Orzeszki i migdały na grubo siekamy.

6. 

Krótko je smażymy na suchej patelni. Gotową kaszę nimi posypujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się