Kasza kukurydziana z bananami

Mleczna kasza na śniadanie bez cukru. Można podawać z nasiekanymi orzechami włoskimi i według smaku dodać troszkę miodu.
przepis,fotoprzepis,mąka kukurydziana (polenta),mleko tłuste 3,5%,banan,Śniadaniowe kasze,Bezglutenowe
Śniadaniowe kasze
Pichcił
Ilość porcji
1
Masa porcji
435 g
Energia porcji
435 kcal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
banan | 1 86 | sztuka kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 300 192 | mililitrów kcal | |
mąka kukurydziana (polenta) | 3 158 | łyżki kcal |
Przepis

2.
mleko tłuste 3,5% 300 mililitrów
...i dolewamy mleko. Gotujemy 8 minut do zgęszczenia. Odstawiamy z ognia na 5 minut.


4.
Wsypujemy do kaszy i mieszamy.

Smacznego!