PRZEPISY

Mascarpone-twarogowy deser z czekoladą

Mascarpone-twarogowy deser z czekoladą

Deser pełen tych najbardziej ulubionych smaków. Oczywiście nie może zabraknąć bitej śmietany :)

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,mascarpone,czekolada 70%,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

Agar4gramy
ciasto francuskie275gramów
cukier trzcinowy4łyżki
czekolada 70%100gramów
jajka kurze2sztuki
laska wanilii1sztuka
mascarpone250gramów
twaróg mielony250gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Do formy (owalnej około 30x16cm) wkładamy rozwałkowane na papierze do pieczenia ciasto francuskie. Przebijamy je widelcem.

Do formy (owalnej około 30x16cm) wkładamy...

2. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier trzcinowy 3 łyżki  twaróg mielony 250 gramów

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy twaróg.

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy twaróg....

3. 

mascarpone 250 gramów

Do masy dodajemy mascarpone i wszystko razem mieszamy.

Do masy dodajemy mascarpone i wszystko razem...

4. 

czekolada 70% 100 gramów

W wodnej kąpieli roztapiamy czekoladę.

W wodnej kąpieli roztapiamy czekoladę....

5. 

Roztopioną czekoladę dodajemy do twarogowej masy. Mieszamy. Wlewamy do formy z ciastem francuskim.

Roztopioną czekoladę dodajemy do twarogowej...

6. 

Pieczemy 50 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 50 minut-y w temperaturze 180 °C....

7. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  cukier trzcinowy 1 łyżka  laska wanilii 1 sztuka  Agar 4 gramy

W garnku doprowadzamy do wrzenia śmietanę do ubijania, dodajemy cukier, wanilię i agar i zagotowujemy przez kilka sekund. Krem wylewamy na formę do pieczenia. Odstawiamy do lodówki do stężenia.

W garnku doprowadzamy do wrzenia śmietanę do...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się