PRZEPISY

Domowy Cheesecake z borówkami

Domowy Cheesecake z borówkami

Proste ciasto bez pieczenia dla łakomczuchów.

przepis,fotoprzepis,herbatniki maślane,mascarpone,twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu,borówki,Ciasta kremowe,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

borówki-
cukier puder-
herbatniki maślane250gramów
mascarpone250gramów
masło200gramów
sok z cytryny-
twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu250gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250gramów

 

Przepis

1. 

herbatniki maślane 250 gramów

Herbatniki rozkruszamy na drobno jak tylko się da.

2. 

masło 200 gramów

Podczas rozkruszania roztapiamy sobie masło na średnim ogniu. Roztopione masło mieszamy z pokruszonymi herbatnikami.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 gramów  mascarpone 250 gramów  twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu 250 gramów

W większej misce ubijamy śmietanę, dodajemy delikatny, kremowy, śmietanowy, świeży ser i twaróg. Delikatnie mieszamy.

4. 

Do naczynia wylewamy masę z herbatników i masła i wierzch wyrównujemy.

5. 

cukier puder  sok z cytryny  borówki

Korpus przykrywamy twarogowym kremem. Oszukany cheesecake wkładamy na noc do lodówki a na drugi dzień podajemy ozdobiony borówkami wymieszanymi z cukrem i sokiem z cytryny.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie