swiatwemnie.pl

Domowy Cheesecake z borówkami

     

Proste ciasto bez pieczenia dla łakomczuchów.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

1. 

herbatniki maślane 250 gramów

Herbatniki rozkruszamy na drobno jak tylko się da.

2. 

masło 200 gramów

Podczas rozkruszania roztapiamy sobie masło na średnim ogniu. Roztopione masło mieszamy z pokruszonymi herbatnikami.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 gramów  mascarpone 250 gramów  twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu 250 gramów

W większej misce ubijamy śmietanę, dodajemy delikatny, kremowy, śmietanowy, świeży ser i twaróg. Delikatnie mieszamy.

4. 

Do naczynia wylewamy masę z herbatników i masła i wierzch wyrównujemy.

5. 

cukier puder  sok z cytryny  borówki

Korpus przykrywamy twarogowym kremem. Oszukany cheesecake wkładamy na noc do lodówki a na drugi dzień podajemy ozdobiony borówkami wymieszanymi z cukrem i sokiem z cytryny.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się