Makrela z serem
Przepis na sałatkę z makreli z cottage chees-em, którą można użyć jako pastę, dodatek do szwedzkiego stołu lub jako kolację.
przepis,fotoprzepis,makrela w oleju,serek wiejski,Sałatki rybne,Bezglutenowe
Sałatki rybne
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
majonez | 1 | łyżeczka | |
makrela w oleju | 90 | gramów | |
musztarda dijon | 1 | łyżeczka | |
serek wiejski | 200 | gramów |
Przepis
1.
makrela w oleju 90 gramów • serek wiejski 200 gramów • musztarda dijon 1 łyżeczka • majonez 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Do miski dajemy makrelę z konserwy bez oleju. Dodajemy resztę składników.

2.
Widelcem najpierw mięso mieszamy z musztardą i majonezem.

3.
Delikatnie mieszamy ze świeżym serkiem wiejskim.

Smacznego!