Sałatka rybna z kwaśnych ryb

Dobra domowa rybna sałatka, która jest o wiele smaczniejsza niż ta kupowana i przede wszystkim wiecie co w niej macie. Śledzie to delikatne ryby i doskonale nadają się do przygotowania tej sałatki. Sałatkę można przygotować również z innych kwaśnych ryb jak np: z rolmopsów itp.
przepis,fotoprzepis,majonez,marynowane śledzie,Sałatki rybne,Bezglutenowe
Sałatki rybne
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
181 g
Energia porcji
350 kcal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
cebula | 40 18 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
groszek konserwowy | 80 48 | gramów kcal | |
kwaśna śmietana (10% tłuszczu) | 120 142 | gramów kcal | |
majonez | 120 816 | gramów kcal | |
marchew sterylizowana | 80 22 | gramów kcal | |
marynowane śledzie | 200 340 | gramów kcal | |
ogórek konserwowy | 80 10 | gramów kcal |
Przepis
1.
marynowane śledzie 200 gramów
Rybkom odkrawamy ogonki, płetwy i ewentualnie, jeśli mają twardszy grzbiet to go wyciągamy.

2.
Ryby kroimy na kawałki.

3.
ogórek konserwowy 80 gramów • cebula 40 gramów
Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Ogórki trzemy.

4.
marchew sterylizowana 80 gramów • groszek konserwowy 80 gramów
Do miski z rybami dodajemy cebulę, ogórki i odcedzony groszek z marchewką.

5.
kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 120 gramów • majonez 120 gramów
Dodajemy kwaśną śmietanę i majonez.


Smacznego!