PRZEPISY

Sałatka rybna z kwaśnych ryb

Sałatka rybna z kwaśnych ryb

Dobra domowa rybna sałatka, która jest o wiele smaczniejsza niż ta kupowana i przede wszystkim wiecie co w niej macie. Śledzie to delikatne ryby i doskonale nadają się do przygotowania tej sałatki. Sałatkę można przygotować również z innych kwaśnych ryb jak np: z rolmopsów itp.

przepis,fotoprzepis,majonez,marynowane śledzie,Sałatki rybne,Bezglutenowe

Sałatki rybne

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula40gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
groszek konserwowy80gramów
kwaśna śmietana (10% tłuszczu)120gramów
majonez120gramów
marchew sterylizowana80gramów
marynowane śledzie200gramów
ogórek konserwowy80gramów

 

Przepis

1. 

marynowane śledzie 200 gramów

Rybkom odkrawamy ogonki, płetwy i ewentualnie, jeśli mają twardszy grzbiet to go wyciągamy.

2. 

Ryby kroimy na kawałki.

3. 

ogórek konserwowy 80 gramów  cebula 40 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Ogórki trzemy.

4. 

marchew sterylizowana 80 gramów  groszek konserwowy 80 gramów

Do miski z rybami dodajemy cebulę, ogórki i odcedzony groszek z marchewką.

5. 

kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 120 gramów  majonez 120 gramów

Dodajemy kwaśną śmietanę i majonez.

6. 

czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Pieprzymy i solimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie