Sałatka rybna z kwaśnych ryb
Dobra domowa rybna sałatka, która jest o wiele smaczniejsza niż ta kupowana i przede wszystkim wiecie co w niej macie. Śledzie to delikatne ryby i doskonale nadają się do przygotowania tej sałatki. Sałatkę można przygotować również z innych kwaśnych ryb jak np: z rolmopsów itp.
przepis,fotoprzepis,majonez,marynowane śledzie,Sałatki rybne,Bezglutenowe
Sałatki rybne
Składniki
Składniki
cebula | 40 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
groszek konserwowy | 80 | gramów | |
kwaśna śmietana (10% tłuszczu) | 120 | gramów | |
majonez | 120 | gramów | |
marchew sterylizowana | 80 | gramów | |
marynowane śledzie | 200 | gramów | |
ogórek konserwowy | 80 | gramów |
Przepis
1.
marynowane śledzie 200 gramów
Rybkom odkrawamy ogonki, płetwy i ewentualnie, jeśli mają twardszy grzbiet to go wyciągamy.
2.
Ryby kroimy na kawałki.
3.
ogórek konserwowy 80 gramów • cebula 40 gramów
Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Ogórki trzemy.
4.
marchew sterylizowana 80 gramów • groszek konserwowy 80 gramów
Do miski z rybami dodajemy cebulę, ogórki i odcedzony groszek z marchewką.
5.
kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 120 gramów • majonez 120 gramów
Dodajemy kwaśną śmietanę i majonez.
Smacznego!