swiatwemnie.pl

Sałatka rybna z kwaśnych ryb

    

Dobra domowa rybna sałatka, która jest o wiele smaczniejsza niż ta kupowana i przede wszystkim wiecie co w niej macie. Śledzie to delikatne ryby i doskonale nadają się do przygotowania tej sałatki. Sałatkę można przygotować również z innych kwaśnych ryb jak np: z rolmopsów itp.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

marynowane śledzie 200 gramów

Rybkom odkrawamy ogonki, płetwy i ewentualnie, jeśli mają twardszy grzbiet to go wyciągamy.

2. 

Ryby kroimy na kawałki.

3. 

ogórek konserwowy 80 gramów  cebula 40 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Ogórki trzemy.

4. 

marchew sterylizowana 80 gramów  groszek konserwowy 80 gramów

Do miski z rybami dodajemy cebulę, ogórki i odcedzony groszek z marchewką.

5. 

kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 120 gramów  majonez 120 gramów

Dodajemy kwaśną śmietanę i majonez.

6. 

czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Pieprzymy i solimy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się