Sałata lodowa z tuńczykiem

Szybka i zdrowa kolacja.
przepis,fotoprzepis,sałata lodowa,tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,Sałatki rybne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki rybne
Pichcił
Ilość porcji
1
Masa porcji
290 g
Energia porcji
310 kcal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
kukurydza konserwowa | 50 47 | gramów kcal | |
ogórek sałatkowy | 60 10 | gramów kcal | |
olej konopny | 1 45 | łyżeczka kcal | |
orzechy ziemne prażone niesolone | 20 117 | gramów kcal | |
pestki dyni łuskane | 5 28 | gramów kcal | |
sałata lodowa | 100 13 | gramów kcal | |
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym | 50 50 | gramów kcal |
Przepis
1.
sałata lodowa 100 gramów • ogórek sałatkowy 60 gramów • kukurydza konserwowa 50 gramów • olej konopny 1 łyżeczka • orzechy ziemne prażone niesolone 20 gramów • pestki dyni łuskane 5 gramów • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 50 gramów
Sałatę myjemy i targamy na talerz. Dodajemy umyty, pokrojony ogórek i odcedzoną kukurydzę. Mieszamy. Polewamy konopnym olejem, posypujemy tuńczykiem, orzeszkami i pestkami dyni.

Smacznego!