Plastry z kurczaka z sosem kukurydziano-awokadowym
Lekki obiad, gdzie awokado nadaje kremowej, a kukurydza chrupiącej konsystencji.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,kukurydza konserwowa,awokado,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
awokado | 1 | sztuka | |
kukurydza konserwowa | 150 | gramów | |
oliwa | 2 | łyżki | |
piersi z kurczaka | 300 | gramów | |
przyprawa do grilla | 1 | łyżka | |
sól | - | ||
zielona cebulka | 1 | sztuka |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 300 gramów • sól • przyprawa do grilla 1 łyżka
Mięso z kurczaka kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy, solimy, pieprzymy.
2.
oliwa 2 łyżki
Olej szybko rozgrzewamy na patelni do grillowania. Na patelnię ostrożnie nakładamy mięso, smażymy z obu stron.
3.
kukurydza konserwowa 150 gramów • zielona cebulka 1 sztuka
W misce mieszamy kukurydzę z jedną pokrojoną zieloną cebulką.
Smacznego!