swiatwemnie.pl

Plastry z kurczaka z sosem kukurydziano-awokadowym

Plastry z kurczaka z sosem kukurydziano-awokadowym

    

Lekki obiad, gdzie awokado nadaje kremowej, a kukurydza chrupiącej konsystencji.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

awokado1sztuka
kukurydza konserwowa150gramów
oliwa2łyżki
piersi z kurczaka300gramów
przyprawa do grilla1łyżka
sól-
zielona cebulka1sztuka

1. 

piersi z kurczaka 300 gramów  sól  przyprawa do grilla 1 łyżka

Mięso z kurczaka kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy, solimy, pieprzymy.

2. 

oliwa 2 łyżki

Olej szybko rozgrzewamy na patelni do grillowania. Na patelnię ostrożnie nakładamy mięso, smażymy z obu stron.

3. 

kukurydza konserwowa 150 gramów  zielona cebulka 1 sztuka

W misce mieszamy kukurydzę z jedną pokrojoną zieloną cebulką.

4. 

awokado 1 sztuka

Mieszamy z pokrojonym w kostki, obranym awokado.

Smacznego!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się