Bożonarodzeniowe czekoladowe torciki

Przepis na mały bożonarodzeniowy smakołyk z kruchego ciasta z delikatnym kremem.
przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa (00 extra),masło,masło,cukier puder,cukier puder,polewa czekoladowa,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 120 466 | gramów kcal | |
cukier puder | 3 117 | łyżki kcal | |
cukier waniliowy | 1 37 | łyżka kcal | |
cukrowe posypki kolorowe | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
masło | 375 2753 | gramów kcal | |
mąka luksusowa (00 extra) | 370 1288 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
polewa czekoladowa | 100 587 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | ½ ?? | opakowania kcal | |
skórka z cytryny | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Przygotowanie ciasta
mąka luksusowa (00 extra) 370 gramów • proszek do pieczenia ½ opakowania • masło 250 gramów • cukier puder 120 gramów • jajka kurze 2 sztuki • skórka z cytryny
Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto.

2. Wykrawanie i pieczenie
Z ciasta wykrawamy kółeczka i pieczemy na wysmarowanej tłuszczem blasze przez 10 minut w temperaturze 180°C.

3. Przygotowanie kremu
cukier puder 3 łyżki • cukier waniliowy 1 łyżka • masło 125 gramów
Miękkie masło mieszamy na gładką masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W ten sposób przygotowanym kremem łączymy ze sobą kółeczka.

4. Zdobienie
polewa czekoladowa 100 gramów • cukrowe posypki kolorowe
Gotowe torciki maczamy z jednej strony w polewie czekoladowej. Ozdabiamy je kolorową słodką posypką lub orzechami.

Smacznego!