PRZEPISY

Bożonarodzeniowe czekoladowe torciki

Bożonarodzeniowe czekoladowe torciki

Przepis na mały bożonarodzeniowy smakołyk z kruchego ciasta z delikatnym kremem.

przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa (00 extra),masło,masło,cukier puder,cukier puder,polewa czekoladowa,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

80

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder120gramów
cukier puder3łyżki
cukier waniliowy1łyżka
cukrowe posypki kolorowe-
jajka kurze2sztuki
masło375gramów
mąka luksusowa (00 extra)370gramów
olej słonecznikowy-
polewa czekoladowa100gramów
proszek do pieczenia½opakowania
skórka z cytryny-

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa (00 extra) 370 gramów  proszek do pieczenia ½ opakowania  masło 250 gramów  cukier puder 120 gramów  jajka kurze 2 sztuki  skórka z cytryny

Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto.

2. Wykrawanie i pieczenie

olej słonecznikowy

Z ciasta wykrawamy kółeczka i pieczemy na wysmarowanej tłuszczem blasze przez 10 minut w temperaturze 180°C.

3. Przygotowanie kremu

cukier puder 3 łyżki  cukier waniliowy 1 łyżka  masło 125 gramów

Miękkie masło mieszamy na gładką masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W ten sposób przygotowanym kremem łączymy ze sobą kółeczka.

4. Zdobienie

polewa czekoladowa 100 gramów  cukrowe posypki kolorowe

Gotowe torciki maczamy z jednej strony w polewie czekoladowej. Ozdabiamy je kolorową słodką posypką lub orzechami.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie