PRZEPISY

Twarogowy lodowy deser

Twarogowy lodowy deser

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Delikatny, kremowy deser, który został zainspirowany dzięki fantastycznym twarogowym lodom na patyku. Proponujemy przepis, w naszej kuchni przetestowany, który warty jest wypróbowania.

przepis,fotoprzepis,cukier puder,masło,twaróg mielony,czekolada do gotowania,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

białko jajka

4

68

sztuki

kcal

cukier puder

200

776

gramów

kcal

czekolada do gotowania

150

752

gramów

kcal

kakao proszek

10

31

gramów

kcal

masło

0

??

kcal

masło

325

2386

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

75

267

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

0

??

kcal

olej słonecznikowy

1

135

łyżka

kcal

olej słonecznikowy

1

45

łyżeczka

kcal

soda oczyszczona

¼

0

łyżeczki

kcal

twaróg mielony

500

595

gramów

kcal

żółtko jajka

4

228

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

żółtko jajka 4 sztuki  cukier puder 75 gramów

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

Żółtka i cukier ubijamy na pianę....

2. 

białko jajka 4 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

Z białek ubijamy gęstą pianę....

3. 

kakao proszek 10 gramów  olej słonecznikowy 1 łyżka

Do żółtek dodajemy kakao i olej.

Do żółtek dodajemy kakao i olej....

4. 

mąka luksusowa pszenna T550 75 gramów  soda oczyszczona ¼ łyżeczki

W mące mieszamy sodę oczyszczoną (albo proszek do pieczenia) i stopniowo dodajemy do ciasta.

W mące mieszamy sodę oczyszczoną (albo proszek...

5. 

Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.

Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek....

6. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę do pieczenia (średnica 28 cm) natłuszczamy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto.

Formę do pieczenia (średnica 28 cm)...

7. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C....

8. 

masło 250 gramów  cukier puder 125 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy...

9. 

twaróg mielony 500 gramów

Dodajemy twaróg ...

Dodajemy twaróg ......

10. 

... i ubijamy.

... i ubijamy....

11. 

Twarogowe nadzienie warstwujemy na wystudzony korpus i wyrównujemy. Wkładamy na 2 godziny do lodówki do stężenia.

Twarogowe nadzienie warstwujemy na wystudzony...

12. 

masło 75 gramów  czekolada do gotowania 150 gramów  olej słonecznikowy 1 łyżeczka

Masło roztapiamy z czekoladą w gorącej kąpieli. Dodajemy olej.

Masło roztapiamy z czekoladą w gorącej...

13. 

Czekoladową polewą polewamy deser. Polewa się dobrze leje, nie trzeba ją rozcierać, wystarczy delikatnie poprzechylać formę. Wkładamy do lodówki do stężenia na kolejne 2 godziny.

Czekoladową polewą polewamy deser. Polewa się...

14. 

Po całkowitych czterech godzinach chłodzenia deser można kroić i podawać, ale zalecamy chłodzenie deseru nawet 24 godziny.

Po całkowitych czterech godzinach chłodzenia...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się