PRZEPISY

Grillowany ser dojrzewający z orzeszkami ziemnymi

Grillowany ser dojrzewający z orzeszkami ziemnymi

Serki ołomunieckie albo podobny dojrzewający ser przygotowany jako przekąska w folii aluminiowej na grillu. Podajemy ze słodkim żółtym melonem.

przepis,fotoprzepis,twarogowy ser (twarogi, sery),orzeszki ziemne prażone solone,Słone przekąski,Przepisy na letnie grillowanie

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

chleb100gramów
oliwa-
orzeszki ziemne prażone solone-
przyprawa do grilla-
twarogowy ser (twarogi, sery)4sztuki

 

Przepis

1. 

twarogowy ser (twarogi, sery) 4 sztuki

Przygotowujemy i na stole rozkładamy 4 sztuki (około 25x25cm) folii aluminiowej. Na talerz przygotowujemy sery.

2. 

chleb 100 gramów

Z kromek chleba wykrawamy 4 kółeczka w wielkości serów.

3. 

oliwa

Do środa folii nalewamy około łyżeczkę oleju i kładziemy kółeczka chleba. Na każdy chleb kładziemy kółeczko sera.

4. 

przyprawa do grilla  orzeszki ziemne prażone solone

Ser delikatnie posypujemy przyprawą. Dodajemy solone orzeszki ziemne.

5. 

Wytwarzamy koszyczki ...

6. 

... i układamy je na rozgrzany grill. 10 minut grillujemy.

7. 

Potem ściągamy z grilla, zostawiamy jeszcze zapakowane w folii 5 minut żeby ostygły (ser musi się ściągnąć). Potem koszyczki rozpakowujemy. Możemy podawać bezpośrednio na koszyczku z folii, albo porcje ostrożnie przekładamy na talerz.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie