Grillowany ser dojrzewający z orzeszkami ziemnymi

Serki ołomunieckie albo podobny dojrzewający ser przygotowany jako przekąska w folii aluminiowej na grillu. Podajemy ze słodkim żółtym melonem.
przepis,fotoprzepis,twarogowy ser (twarogi, sery),orzeszki ziemne prażone solone,Słone przekąski,Przepisy na letnie grillowanie
Słone przekąski
Składniki
Składniki
chleb | 100 250 | gramów kcal | |
oliwa | 0 ?? | kcal | |
orzeszki ziemne prażone solone | 0 ?? | kcal | |
przyprawa do grilla | 0 ?? | kcal | |
twarogowy ser (twarogi, sery) | 4 ?? | sztuki kcal |
Przepis
1.
twarogowy ser (twarogi, sery) 4 sztuki
Przygotowujemy i na stole rozkładamy 4 sztuki (około 25x25cm) folii aluminiowej. Na talerz przygotowujemy sery.


3.
Do środa folii nalewamy około łyżeczkę oleju i kładziemy kółeczka chleba. Na każdy chleb kładziemy kółeczko sera.

4.
przyprawa do grilla • orzeszki ziemne prażone solone
Ser delikatnie posypujemy przyprawą. Dodajemy solone orzeszki ziemne.

5.
Wytwarzamy koszyczki ...

6.
... i układamy je na rozgrzany grill. 10 minut grillujemy.

7.
Potem ściągamy z grilla, zostawiamy jeszcze zapakowane w folii 5 minut żeby ostygły (ser musi się ściągnąć). Potem koszyczki rozpakowujemy. Możemy podawać bezpośrednio na koszyczku z folii, albo porcje ostrożnie przekładamy na talerz.

Smacznego!