swiatwemnie.pl

Grillowany ser dojrzewający z orzeszkami ziemnymi

     

Serki ołomunieckie albo podobny dojrzewający ser przygotowany jako przekąska w folii aluminiowej na grillu. Podajemy ze słodkim żółtym melonem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

twarogowy ser (twarogi, sery) 4 sztuki

Przygotowujemy i na stole rozkładamy 4 sztuki (około 25x25cm) folii aluminiowej. Na talerz przygotowujemy sery.

2. 

chleb 100 g

Z kromek chleba wykrawamy 4 kółeczka w wielkości serów.

3. 

oliwa

Do środa folii nalewamy około łyżeczkę oleju i kładziemy kółeczka chleba. Na każdy chleb kładziemy kółeczko sera.

4. 

przyprawa do grilla  orzeszki ziemne prażone solone

Ser delikatnie posypujemy przyprawą. Dodajemy solone orzeszki ziemne.

5. 

Wytwarzamy koszyczki ...

6. 

... i układamy je na rozgrzany grill. 10 minut grillujemy.

7. 

Potem ściągamy z grilla, zostawiamy jeszcze zapakowane w folii 5 minut żeby ostygły (ser musi się ściągnąć). Potem koszyczki rozpakowujemy. Możemy podawać bezpośrednio na koszyczku z folii, albo porcje ostrożnie przekładamy na talerz.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się