swiatwemnie.pl

Jajecznica z boczkiem

    

Stara dobra klasyka z cholesterolem :) Podajemy ze świeżym białym miękkim chlebkiem :)

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

boczek z Orawy80gramów
cebula60gramów
jajka kurze5sztuk
mielona czerwona papryka-
sól½łyżeczki

1. 

boczek z Orawy 80 gramów

Boczek kroimy na kwadraty i smażymy na patelni.

2. 

cebula 60 gramów  jajka kurze 5 sztuk  sól ½ łyżeczki

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i dodajemy do boczku. Smażymy, dodajemy jajka, sól i mieszamy do zgęstnienia.

3. 

mielona czerwona papryka

Jajecznicę podajemy posypaną mieloną czerwoną papryką.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się