swiatwemnie.pl

Chleb w jajku

    

To najprostsze ciepłe śniadanie dla dużych i małych.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

chleb-
czosnek1ząbek
jajka kurze2sztuki
olej słonecznikowy100mililitrów
ser topiony50gramów
sól-

1. Panierowanie

jajka kurze 2 sztuki  sól  chleb

Na patelni podgrzewamy olej. Kromkę chleba przekrawamy, panierujemy ją z obydwóch stron w roztrzepanym jajku ze szczyptą soli.

Panierowanie

2. Smażymy

olej słonecznikowy 100 mililitrów

Panierowany chleb szybko smażymy z obydwóch stron na oleju.

Smażymy

3. 

ser topiony 50 gramów  czosnek 1 ząbek

W misce wymieszamy serek topiony z przeciśniętym czosnkiem.

4. 

Czosnkowo-serowy krem jest bardzo smaczny na smażonym chlebie. Dla dzieci możemy je ozdobić uśmiechami z keczupu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się