swiatwemnie.pl

Chleb w jajku

To najprostsze ciepłe śniadanie dla dużych i małych.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 10 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Chlebg
Czosnek1ząbek
Jajka kurze2sztuki
Olej słonecznikowy100mililitrów
Ser topiony50gramów
Sólg

1. Panierowanie

jajka kurze 2 sztuki  sól  chleb

Na patelni podgrzewamy olej. Kromkę chleba przekrawamy, panierujemy ją z obydwóch stron w roztrzepanym jajku ze szczyptą soli.

Panierowanie

2. Smażymy

olej słonecznikowy 100 ml

Panierowany chleb szybko smażymy z obydwóch stron na oleju.

Smażymy

3. 

ser topiony 50 g  czosnek 1 ząbek

W misce wymieszamy serek topiony z przeciśniętym czosnkiem.

4. 

Czosnkowo-serowy krem jest bardzo smaczny na smażonym chlebie. Dla dzieci możemy je ozdobić uśmiechami z keczupu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się